Εκμέκ κανταΐφι με κρέμα σοκολάτα


Αυτή η σοκολάτα όπου «τρυπώσει» κάνει θαύματα.

Εδώ έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, με το παραδοσιακό εκμέκ! Η συνέχεια επί της συνταγής…

Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτας
  • 500ml γάλα πλήρες
  • 125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αβγά
  • 30γρ. κορν φλάουερ
  • 25γρ. κακάο
Για το σιρόπι
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 300ml νερό
  • 10γρ. γλυκόζη
Για το καταϊφι
  • 300γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 50γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σερβίρισμα
  • 250ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • λίγα ψημένα και χοντροσπασμένα αμύγδαλα
Διαδικασία

Φτιάχνετε το σιρόπι
Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία.

Βήμα 2
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 1 λεπτό σβήνετε τη φωτιά και το σιρόπι είναι έτοιμο. Θα το χρησιμοποιήσετε χλιαρό.

Φτιάχνετε το κανταΐφι
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνετε στο ταψί.

Βήμα 2
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά όλη την επιφάνεια του καταϊφιού. Το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 3
Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει και έπειτα ρίχνετε από πάνω το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνετε για 2 ώρες περίπου να σιροπιαστεί καλά.

Φτιάχνετε την κρέμα
Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία και με σύρμα χειρός ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να βράσει και να σφίξει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά.

Μονταρισμα
Βήμα 1
Παίρνετε λίγο από το σιροπιασμένο καταϊφι και το μοιράζετε σε μπολ, ρίχνετε λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και από πάνω συμπληρώνετε με τη ζεστή κρέμα.

Βήμα 2
Τα αφήνετε να σταθεροποιηθούν στο ψυγείο και σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί.

olivemagazine

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...