Λαζάνια με Σπανάκι


Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα πιάτο με λαζάνια;

Υλικά:
  • 500γρ λαζάνια (που δεν χρειάζονται βράσιμο)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί ricotta
  • 1,5 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 2,5 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα)
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 μεγάλο μάτσο φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και κομμένο με το χέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/3 κουταλάκι μαύρο πιπέρι, σκόνη
  • Βούτυρο για άλειμμα του ταψιού
  • Τριμμένη φρυγανιά για την επικάλυψη του ταψιού
Προετοιμασία:
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC.
  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προθερμάνετε το σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά και προσθέστε αλάτι, πιπέρι, και κανέλα. 
  • Προσθέστε τη τριμμένη ντομάτα και το νερό και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. 
  • Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε. Ψήστε, μέχρι να μειωθεί το σπανάκι κατά το μισό σε όγκου και κατεβάστε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα τυριά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  • Αλείψτε με βούτυρο τα τοιχώματα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρίμαχο ταψί. Βάλτε αρκετή φρυγανιά και κουνήστε το ταψί μέχρι να κολλήσει στα τοιχώματα, απορρίψτε την περιττή.
  • Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι μαζέψτε σάλτσα ντομάτας (χωρίς σπανάκι), από το τηγάνι και περιχύστε το κάτω μέρος του ταψιού. Τοποθετήστε μία στρώση από λαζάνια (ωμά) πάνω από τη σάλτσα ντομάτας. Πάνω από τα λαζάνια τοποθετήστε μια στρώση από το μείγμα τυριών (περίπου το 1/3 της ποσότητας) και μία στρώση από σπανάκι. Πάνω από το σπανάκι τοποθετήστε ακόμα μία στρώση από λαζάνια. Πάνω από τα λαζάνια τοποθετήστε ακόμα μια στρώση του μείγματος τυριών (και πάλι το 1/3 της ποσότητας) και το υπόλοιπο σπανάκι (κρατήστε λίγη σάλτσα ντομάτας χωρίς σπανάκι για το τελείωμα). Τελειώστε βάζοντας μία τελευταία στρώση από λαζάνια, μία στρώση σάλτσα ντομάτα και το υπόλοιπο τυρί.
  • Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1 ώρα.
  • Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο στα τελευταία 5 με 10 λεπτά για να δημιουργηθεί μία ροδαλή κρούστα τυριού στο πάνω μέρος.
Σερβίρετε τα λαζανια ζεστά και……Καλή Όρεξη!

xs-recipes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...