Γαύρος ριγανάτος


Είναι ένα φαγάκι γρήγορο, ευκολο και ιδανικό για ... βουτιές!

Υλικά
  • -1 κιλό γαύρο
  • -½ πιπεριά καυτερή κομμένη σε ροδέλες
  • -1 κουτ. γλυκού αλεύρι
  • -1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • -½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • -1 κουτ. γλυκού (κοφτή) μουστάρδα
  • -ρίγανη φρέσκια
  • -αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
  • Διαλύουμε το αλεύρι με λίγο νερό και το ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, λίγο αλάτι, τη μουστάρδα, την πιπεριά και τον γαύρο.
  • Mαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε φρέσκια ρίγανη και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

thecookbook

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...