κανείς δεν είπε ποτέ “όχι” στον συνδυασμό πατάτες με λουκάνικα.
Ένα καθημερινό, εύκολο και νόστιμο φαγητό που γίνεται με απλά υλικά, στην κατσαρόλα. Το ίδιο νόστιμα σερβίρεται και σε ένα φιλικό τραπέζι, καθώς κανείς δεν είπε ποτέ “όχι” στον συνδυασμό πατάτες με λουκάνικα.
Υλικά
Υλικά
- 500γρ. πατάτες σε λεπτές ροδέλες
- 2 θηλιές λουκάνικο μοσχαρίσιο σε ροδέλες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε λωρίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 μαραθόριζα μεγάλη σε λωρίδες
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό σπασμένο στο γουδί
- 1 κοφτή κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα λουκάνικα σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν και τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα.
- Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μαραθόριζα και τον κόλιανδρο. Σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί η μαραθόριζα.
- Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε. Ρίχνετε τη μουστάρδα, ανακατεύετε και αλατίζετε προσεχτικά γιατί τα λουκάνικα είναι αλμυρά.
- Προσθέτετε τις πατάτες και λίγο νερό ίσα-ίσα να τις σκεπάζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι μέχρι να ψηθούν οι πατάτες αλλά χωρίς να διαλυθούν.
- Τέλος, προσθέτετε τα λουκάνικα, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά να μην διαλυθούν οι πατάτες και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.
olivemagazine
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.