Αρνί ξεκοκαλισμένο στη λαδόκολα με αρακά


Η συνταγή αυτή είναι εξαιρετικά απλή και εύκολη.

Υλικά
  • 2 αρνίσια μπούτια, περίπου
  • 2 κιλά καθαρό βάρος (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τα ξεκοκαλίσει), κομμένα σε κύβους 3 εκ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 12 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • τα φύλλα από 1 μάτσο άνηθο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένα
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, χοντροκομμένα
  • 200 γρ. αρακάς φρέσκος (θα χρειαστεί να πάρουμε γύρω στα 500 γρ. ακαθάριστο) ή κατεψυγμένος
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Ζεματίζουμε τον αρακά σε νερό που κοχλάζει για 3 - 4 λεπτά. Τον σουρώνουμε. Σοτάρουμε τα κομμάτια αρνιού (σε δόσεις) σε αντικολλητικό τηγάνι σε 2 κουταλιές από το λάδι, για 3 - 4 λεπτά κάθε δόση, ίσα να ροδίσουν. 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κομμάτια από το αρνί, τον άνηθο, το μαϊντανό, όλα τα κρεμμύδια, τον αρακά, αλατοπίπερο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε 2 μεγάλες λαδόκολλες τη μία πάνω στην άλλη και λαδώνουμε με 2 κουταλιές από το λάδι. Αδειάζουμε στο κέντρο το μείγμα του μπολ. 
  • Δημιουργούμε ένα δέμα σαν φάκελο, φέρνοντας τις πλευρές της λαδόκολλας που περισσεύει πάνω από τα υλικά. Δένουμε με σπάγκο. Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε πολύ προσεκτικά το δέμα. 
  • Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 
  • Σερβίρουμε το κρέας με τον αρακά και τα ζουμιά που θα έχουν αφήσει τα υλικά.

gastronomos

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...