Πεντανόστιμα και θρεπτικά spring rolls λαχανικών


Σωστή διατροφή και ατελείωτη απόλαυση σε ένα πιάτο

Μια πανδαισία λαχανικών, βιταμινών και γεύσης, τυλιγμένα, τακτοποιημένα και γρήγορα στο πιάτο σας.

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 400γρ. Ανθότυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 10 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • λίγο σουσάμι
Eκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τις ελιές, τα κολοκυθάκια, την κάπαρη και το κρεμμυδάκι κι ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας σε λεία επιφάνεια και τους μοιράζουμε τη γέμιση και τα διπλώνουμε.
Με βρεγμένα δάχτυλα ενώνουμε τις άκρες των φύλλων και τοποθετούμε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τρυπάμε τα ρολλά με ένα πιρούνι σε κάποια σημεία και ρίχνουμε από επάνω λίγο σουσάμι.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για μισή ώρα .
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για αλλά 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε.

filenades

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...