Ρεβίθια με λαχανικά στην κατσαρόλα


Μια ρεβυθάδα διαφορετική.

Υλικά
  • 300 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • το λευκό και τρυφερό μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο κολοκύθι, σε κύβους 2 - 3 εκ.
  • 1 μικρό καρότο, καθαρισμένο, σε κύβους 2 - 3 εκ.
  • 1 μικρή μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους 2 - 3 εκ.
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε για περίπου 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και τα στραγγίζουμε.
  • Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) με το σκόρδο, το κολοκύθι, το καρότο και τη μελιτζάνα, για περίπου 5 - 6 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε τα ρεβίθια, αλατοπίπερο, το λεμόνι και νερό τόσο ώστε να καλύψουμε όλα τα υλικά.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
  • Σκορπίζουμε τον άνηθο, τα ντοματίνια, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
*Συνοδεύουμε με καπνιστή ρέγκα και κριθαρένια παξιμάδια.

Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου
gastronomos

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...