Μερακλίδικη παράδοση – Πηλιορείτικο σπετσοφάι


για τους λάτρεις των μεζέδων και… του λουκάνικου.

Οι άνθρωποι χωρίζονται σε αυτούς που δεν τρώνε λουκάνικο και στους άλλους που τρώνε λουκάνικο και για όσους δεν το τρώνε. Περίπλοκο; Μην τρελαίνεστε, γιατί αν γουστάρετε τα λουκάνικα πάρτε μπύρες κι ετοιμαστείτε για μερακλίδικο πηλιορείτικο σπετσοφάι.

ΥΛΙΚΑ
  • 3 μελιτζάνες
  • 4 πιπεριες ξανθες (οχι τις πρασινες)
  • 1/2 κρασοπότηρο λάδι
  • 5 τομάτες
  • 1 λουκάνικο
  • αλάτι – πιπερι
  • μισό κρασοπότηρο νερό
  • μια πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτάκια ή φετούλες και τις αλατίζετε.
  • Τις αφήνετε για 30 λεπτά και μετά τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια και το λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες.
  • Μόλις ροδίσουν, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί.
  • Τρίβουμε την μια τομάτα και την ρίχνουμε μέσα στο ταψί μαζί με τα άλλα υλικά, αλατοπιπερόνουμε, ρίχνουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Τελειώνουμε με τις υπόλοιπες τομάτες που τις έχουμε κόψει σε φετούλες και καλύπτουμε το φαγητό.
  • Ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...