Σουφλέ με σπανάκι, τυριά & ζαμπόν

0

Ποιος δεν υποκύπτει σε ένα ζεστό κομμάτι σουφλέ με λιωμένα τυριά και σπανάκι;

Και μόνο η εικόνα του σου δίνει ένα λόγο να τρέξεις στο σούπερ μάρκετ, να αγοράσεις τα παρακάτω εύκολα υλικά και να αρχίσεις τη δουλειά!

Υλικά
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη
  • 150 γραμμ. ζαμπόν σε κύβους
  • Μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες
  • Λίγο βούτυρο
  • Τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 2 αυγά
  • ¾ φλιτζ. γάλα
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι, το πράσο και το σπανάκι, ρίχνοντας το ανάλογο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Δεν αφήνουμε το σπανάκι να παραψηθεί.
  • Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα και το ζαμπόν, ανακατεύοντας καλά. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού, αφού τις έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και από τις δύο μεριές. Βάζετε από πάνω μια στρώση σπανάκι και πάλι μια στρώση ψωμί και μια στρώση σπανάκι.
  • Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια. Χτυπάμε τα αυγά με τα ¾ του φλιτζανιού γάλα και περιχύνουμε το σουφλέ. 
  • Το αφήνουμε να ποτίσει για 10 λεπτά και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το τυρί.

koolnews
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top