Νηστίσιμη πρασόπιτα!


με σέσκουλα σπανάκι και χρωματιστές πιπεριές…

Υλικά
  • 2 χωριάτικα φύλλα ή 1 πακ. φύλλο κρούστας
  • 4 πράσα σε ροδέλες
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη) κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 500 γρ. σέσκουλα κομμένα
  • 500 γρ. σπανάκι κομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πράσα, το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με ένα ποτήρι νερό και τ’ αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Πριν χρειαστεί επιπλέον νερό, προσθέτουμε το ρύζι για ν’ απορροφήσει τα υγρά και ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το λάδι.
  • Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε πάνω την κατσαρόλα προσθέτοντας τον άνηθο και τον μαϊντανό ανακατεύοντας.
  • Λαδώστε ένα ταψί και στρώστε 4-5 φύλλα κρούστας στον πάτο του, λαδώνοντάς τα ανάμεσά τους (ή το ένα χωριάτικο φύλλο), βάλτε τη γέμιση και καλύψτε με τα υπόλοιπα 4-5 φύλλα (ή το άλλο χωριάτικο φύλλο χαράζοντας σε κομμάτια).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

cookpad

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...