ΠΑΙΖΟΥΜΕ;

0

Στο παιχνίδι δεν υπάρχει χώρος για ενοχή.

“Τα παιχνίδια ειναι για παιδιά”. Τι λές καλέ; Ποιός το λέει; “Η ζωή είναι ένα παιχνίδι”. Τώρα μάλιστα! Να χειροκροτήσω!! ‘Ενας άνθρωπος που έρχεται στην ζωή, ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει είναι η χαρά του παιχνιδιού. Αυτοκινητάκια, κουκλάκια, μπαλίτσες, κουδουνίστρες κι ένα σωρό άλλα, προσφέρουν χαρά και γελάκια στα μουτράκια των μωρών! ΄Υστερα, μεγαλώνοντας λίγο, το κινητό και το τάμπλετ του μπαμπά, γίνεται ένας νέος φωτεινός κόσμος για το οκτάχρονα και μια ευκαιρία να ξαποστάσουν οι γονείς – το αν πρέπει ή δεν πρέπει να παίζουν τα παιδιά με τις ηλεκτρονικές συσκευές έχει να κάνει με τα όρια που βάζουν οι γονείς. Ακόμα και την εποχή της αλάνας δεν σε άφηνε η μάνα σου να τριγυρνάς 5 ώρες, κι ας ησύχαζε το σπίτι με την απουσία σου.

Τελειώνοντας την εφηβεία, εχεις εξαντλήσει μπασκετάκι στην πλατεία, skate με τα φιλαράκια, 5×5, και διάφορες αθλητικές δραστηριότητες ή απλά έχεις λιώσει Counter Strike, WoW, Fifa, Need4Speed κλπ. Εδώ είναι το κομβικό σημείο που σου λένε “Φτάνει πιά. Τα παιχνίδια είναι για παιδιά!” κι εγώ θα ξαναπώ “ Τι λές καλέ;”. Για να το δούμε λίγο ψύχραιμα. Τα πάντα γύρω μας είναι ένα παιχνίδι. ‘Οταν είσαι στη δουλειά και πρέπει να βρείς λύσεις και στίβεις το κεφάλι σου, αυτό είναι ένα παιχνίδι (mind games). ΄Οταν γνωρίζεις ένα ενδιαφέρον πρόσωπο και προσπαθείς να το φέρεις πιο κοντά σου, αυτό είναι ένα παιχνίδι (flirt). Ο έρωτας είναι παιχνίδι. Το σέξ, αυτό κι αν ειναι παιχνίδι! (μια Disneyland από μόνο του – όχι πάντα ροζ όμως!). Δυστυχώς κάποιες φορές και τα συναισθήματα γίνονται παιχνίδι στα χέρια μερικών. Οκ, δεν είναι όλα τα παιχνίδια διασκεδαστικά.

Οσο κι αν μεγαλώνουμε και παίζουμε καθημερινά τα παιχνίδια της ζωής, κουβαλάμε όλη αυτή την ανεμελιά των απλών παιχνιδιών, ξαναζώντας την όπως μπορούμε. Θα πας για μπασκετάκι με τα παιδιά από το γραφείο κι ας μείνεις δυο εβδομάδες με διάστρεμα. Θα φωνάξεις τους κολητούς για ενα Pro με πίτσες και μπύρες. Θα μαζευτείτε ένα σαββατόβραδο να παίξετε κανα επιτραπέζιο κι ας είστε 40+. Τα κοριτσάκια μην ξεθαρέψουν του τύπου “καλά οι άντρες είναι πάντα παιδιά” , γιατί κι εσείς δεν πάτε πίσω! ΄Ολα αυτά με τα κομμωτήρια, νύχια, βαφές, ρούχα, παπούτσια τι νομίζετε οτι είναι; Απλά οτι κάνατε μικρές με τις κούκλες σας, το κάνετε τώρα στον εαυτό σας. Για να μην μιλήσω για τις μπιριμποπαρέες που ειναι παιχνίδι δύο σε ένα. Και χαρτιά και γρήγορο φτυάρι! Στο παιχνίδι δεν υπάρχει χώρος για ενοχή. Το παιχνίδι δεν εχει φύλο και ηλικία. ΄Οσο αναζητάς το παιχνίδι, εκείνο που θα σε ξανακάνει για λίγο παιδί ή εκείνο που θα σε αποσπάσει λίγο από τις βαριές σκέψεις και τα προβλήματα, τότε είσαι σε καλό δρόμο. Μόνο με τις ψυχές των ανθρώπων μην παίξεις. ΄Ολα τα άλλα επιτρέπονται.

Γιατί στην τελική, η ζωή είναι ένα παιχνίδι!

γράφει ο Ντίνος Τσολάκης
eternalradio
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top