Η δική σου σπανακόπιτα…

0

πεντανόστιμη και απλή!

Μπορεί να είναι δύσκολο να συναγωνιστείς τη μαμά σου στο φαγητό αλλά ήρθε η ώρα να της αποδείξεις την αξία σου. Χωρίς φόβο και με πολλή όρεξη για δημιουργία, φτιάξε τη δική σου σπανακόπιτα.

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γραμμ. σπανάκι
  • 5 πράσα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 3 αυγά
  • 200 γραμμ. τυρί φέτα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Λίγο γάλα εβαπορέ
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και τεμαχίζουμε το σπανάκι και τα πράσα. Ζεματίζουμε τα πράσα για 4-5 λεπτά και το σπανάκι για πολύ λίγο. Σουρώνουμε τα λαχανικά μας και τα πιέζουμε με μια κουτάλα στο σουρωτήρι ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά.
  • Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το τυρί, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα σπανάκια και τα πράσα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί (30×35) και στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω, λαδώνοντάς τα και ενδιάμεσα ένα-ένα. Φροντίζουμε να προεξέχουν λίγο στα πλάγια.
  • Αδειάζουμε στη μέση τη γέμιση, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα χορταρικά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα χωρίς να παραλείπουμε να λαδώνουμε στα ενδιάμεσα. Πριν στρώσουμε το τελευταίο φύλλο γυρίζουμε τα κομμάτια που προεξέχουν προς τα μέσα, βάζουμε και το τελευταίο φύλλο και το γυρίζουμε προς τα κάτω.
  • Χαράζουμε, λαδώνουμε λίγο ακόμα , ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας με νερό και απλώνουμε το γάλα εβαπορέ για να κάνει ωραία κρούστα στο ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 40 -45 λεπτά.

koolnews
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top