10 μικρά μυστικά για όσους βαρέθηκαν να… τεμπελιάζουν

0

θα σας βοηθήσουν να βάλετε δράση στη ζωή σας… σιγά σιγά!

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που περνούν ένα μεγάλο διάστημα της ζωής τους τεμπελιάζοντας. Είτε αυτό το διάστημα είναι ένας μήνας ή μερικές δεκαετίες, έρχεται κάποια στιγμή (για μερικούς από αυτούς) που… κουράζονται να κάθονται. Οι επιθυμίες για ζωή και δράση αρχίζουν να τριγυρνούν στο μυαλό τους και να τους αφήνουν ξάγρυπνους τις νύχτες και τις μέρες που περνούσαν γαλήνιες μεταξύ καναπέ το χειμώνα, και ξαπλώστρας το καλοκαίρι.

Αν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν ήσασταν αραχτοί για χρόνια, αλλά τώρα κάτι δεν πάει καλά μ’ αυτό, μην ανησυχείτε. Διαβάστε δέκα τρόπους που θα σας βοηθήσουν να βάλετε δράση στη ζωή σας… σιγά σιγά!

1. Ξεκινήστε με την πιο ευχάριστη δραστηριότητα

Αν η ζωή σας καλεί να πλύνετε τα πιάτα και να βάλετε πλυντήριο, ξεκινήστε με την πιο ευχάριστη για εσάς δραστηριότητα: Βγείτε βόλτα στα μαγαζιά! Βγείτε βόλτα με τον σκύλο! Βγείτε βόλτα με το πατίνι! Κάνετε πρώτα για μισή ώρα κάτι που σας ευχαριστεί και το κάνετε πολύ πολύ εύκολα. Μετά τα υπόλοιπα θ’ ακολουθήσουν.

2. Ακούστε θετικές δηλώσεις

Βρείτε τις αγαπημένες σας θετικές δηλώσεις στο διαδίκτυο και ακούστε τις όσο μπορείτε. Σιγά σιγά θα τις επαναλαμβάνετε και έπειτα από λίγο θα κάνετε πράξη πράγματα που ποτέ δε θα φανταζόσασταν τον εαυτό σας ότι θα έβρισκε την όρεξη να κάνει.

3. Βρείτε το σκοπό σας

Ναι, σας έχει έρθει η όρεξη να κάνετε πράγματα αλλά δεν ξέρετε τι ακριβώς θα θέλατε να κάνετε. Αναρωτηθείτε. Ποιος ο λόγος που βρίσκεστε εδώ; Τι πιστεύετε πως είναι αυτό που σας γεμίζει; Απλά βρείτε το.

4. Πετάξτε τα φαγητά της βαρεμάρας από την κουζίνα σας

Επεξεργασμένες τροφές, λιπαρά, βαριές ζωικές τροφές, γλυκά, junk food, τυριά, όλα αυτά είναι ληθαργικές τροφές οι οποίες είναι ίσως κι ένας από τους λόγους που νιώθατε νωθροί πρωτύτερα. Φρέσκοι χυμοί και σαλάτες είναι οι τροφές που θα σας δώσουν ενέργεια και θα ξυπνήσουν το νου και το σώμα σας… χυμούς είπα; Αφήστε το μη κουράζεστε, φάτε τα φρούτα ολόκληρα όπως είναι. Οι χυμοί θ΄ακολουθήσουν.

5. Κάνετε κάθε μέρα αυτό που σας γεμίζει

Είναι ντουζ; Είναι τραγούδι; Είναι χορός; Είναι smoothies; Βρείτε τι είναι αυτό που σας παθιάζει και σας τραβάει από το κρεβάτι και κάντε το καθημερινά. Δώστε στον εαυτό σας τη σιγουριά να βιώσει το ότι η δράση είναι ευχάριστη διαδικασία και όχι αγγαρεία.

6. Βρείτε τη δουλειά που σας ταιριάζει

Αγγαρείες τέλος. Πολύ πιθανόν να μη ξανασηκωθήκατε από τον καναπέ γιατί κάνατε ό,τι αγγαρείες απέφευγαν οι γύρω σας. Ψάξτε μέσα στα βιογραφικά και τα ταλέντα σας, ψάξτε μέσα στα όνειρα που κάνατε μικροί και κάντε τα πραγματικότητα.

7. Βρείτε χρόνο για να ξεκουραστείτε

Οξύμωρο; Όταν έχετε περάσει πολύ καιρό τεμπελιάζοντας, μάλλον θα κινδυνεύετε από ενοχές κάθε φορά που θα πηγαίνετε για ξεκούραση… και τελικά θα είστε κουρασμένοι την ώρα που θα πρέπει να βάλετε δράση. Συγχωρήστε τον εαυτό σας για τα παλιά, όλοι έχουμε δικαίωμα στην τεμπελιά, και πηγαίνετε για ύπνο. Και μην κάνετε τίποτ’ άλλο την ώρα του ύπνου! Απλά κοιμηθείτε.

8. Ακούστε τη μουσική που σας αρέσει

Αν είναι ο Bob Marley ή αν είναι ο Παναγιώτης Λάλεζας, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να σας δίνει την ώθηση, ώστε να μπορείτε να ευχαριστιέστε ακόμα και αυτά που πραγματικά βαριέστε.

9. Σιγά σιγά

Μην προγραμματίσετε να κάνετε σε μια εβδομάδα και μάλιστα την πρώτη, όσα είχατε αναβάλει τα τελευταία δέκα χρόνια. Ένα ένα τα πράγματα και σιγά σιγά. Αν περιμένατε για τόσο καιρό, δε χάθηκε και ο κόσμος να περιμένετε λίγο ακόμα. Όσο για τους υπόλοιπους μην ανησυχείτε, μάλλον δε θα έχουν απαιτήσεις από εσάς… ακόμα.

10. Βγάλτε τις λέξεις «τεμπέλης» και «βαριέμαι» από το λεξιλόγιό σας

Το υποσυνείδητό σας πιθανώς να έχει συνηθίσει να σας υπενθυμίζει το πόσο τεμπέλης είστε και πόσο βαρετά είναι τα πράγματα. Αλλάξετε αυτές τις εκφράσεις. Διαγράψτε τις συνειδητά από το λεξιλόγιό σας. Βρείτε λέξεις που ξεκινούν από «τ» και αντικαταστήστε το «τεμπέλης» κάθε φορά που εμφανίζεται στον χώρο σκέψης. Πχ τηλεόραση… όχι, όχι αυτή… Ταβέρνα… μμμ, ούτε κι αυτή… Ταλέντο! Αυτό μάλιστα. Ταλέντο λοιπόν. Αντικαταστήστε τώρα κι όλας την τεμπελιά με τα ταλέντα σας!

enallaktikidrasi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top