10 πράγματα που πρέπει να κάνεις
για να ξεκινήσει καλά η ημέρα σουΠροτείνω τα παρακάτω με τη σειρά που είναι γραμμένα (ή μιλάμε ή …….είπα με τη σειρά και παρακαλώ να εκτελεστούν όπως τα λέω γιατί δεν θα έχει τα αποτελέσματα που υπόσχομαι και θα με κράζετε και που να βρω το δίκιο μου λες και δεν ξέρω πόσο ανάποδοι και αντιδραστικοί είστε) :

1. Να πείτε την πρώτη καλημέρα σε αυτόν ή αυτή που αγαπάτε.

2. Να κάνετε μία αγκαλιά σφιχτή στον πρώτο που θα δείτε μόλις ανοίξετε το μάτι γιατί σύμφωνα με νεότερες οδηγίες ισχύει το αγκαλιά – ζω. (άντρα, γυναίκα, παιδί, μαμά, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιος κάντε στον εαυτό σας, δεν πρόκειται να σας παρεξηγήσει κανείς…)

3. Να σκεφτείτε το πλάνο της εβδομάδας και την ώρα που πάτε να κατσουφιάσετε γιατί δεν βγαίνει μάνα μου δεν βγαίνει, να πιάσετε το ρυθμό από το πρώτο τραγούδι που θα σας έρθει (μπορεί να είναι και το «σαν πας στην Καλαμάτα και ρθεις με το καλό» ή «στο Ζάλογγο..» ή «καλημέρα τι κάνεις» ή «Συννεφιασμένε μου ουρανέ» ή «Ζαβαρακατρανέμια» ό,τι άλλο σας έρθει)

4. Να πιείτε ένα ποτήρι νερό και μετά καπάκι να φάτε μια φετούλα ψωμί με ταχίνι και μέλι. Για τους πιο γλυκατζήδες και ανθυγιεινούς προτείνω μια φετούλα ψωμί μερέντα….κάτι γλυκό βρε παιδάκι μου.

5. Μπαίνοντας στο αμάξι και προς τη διαδρομή ακούτε μουσικούλα πορωτική (θέλει ένταση το πρωί για να πάρουμε φόρα…όχι για τον τοίχο, φόρα = ανεβασμένη διάθεση!!). Παράλληλα με την μουσική κάνετε την σκέψη που σας χαλαρώνει πιο πολύ ή φέρνετε στο νου το πρόσωπο που σας κάνει να χαμογελάτε κατευθείαν. Άντε σκάστε το το ριμαδι το χαμόγελο πια….αμάν πρωί πρωί ….και βγάλτε την πρώτη selfie να σας δω να σας χαρώ!!!

6. Φτάνοντας στον προορισμό σας φωνάξτε καλημέρα στους γύρω σας, δυνατά και βροντερά (το λες και το πιστεύεις ότι θα είναι καλή η μέρα σου)

7. Πιείτε τον πρώτο σας καφέ απολαμβάνοντας κάθε γουλιά. Αν καπνίζετε κόψτε το γιατί σας χαλάει και τον οργανισμό και τη διάθεση (μιλάω και ως πρώην καπνίστρια, μη σκεφτείτε ότι λέω βλακείες)

8. Ξεκινάτε τη δουλειά σας όποια και αν είναι αυτή και λέτε από μέσα σας «με λένε όπως με λένε και είμαι καλά!!!» π.χ « Με λένε Λίνα και είμαι καλά!!» (μη σας ξεφύγει δυνατά θα νομίζουν οι συνάδελφοι ότι το σκάσατε από κάπου και άντε να τους πείσετε ότι δεν είναι έτσι)

9. Ένα θα έχετε στο μυαλό σας, ότι είστε πολύ τυχερός/ή!O καθένας για τους δικούς του λόγους πρέπει να νιώθει τυχερός αλλά ένας είναι ο σούπερ λόγος για όλους που ξεκινάνε από το σπίτι τους και πάνε στη δουλειά τους…….είστε υγιής!!!! Και δεν είναι μελόδραμα, είναι η αλήθεια και καλά θα κάνετε αυτά που θεωρείται δεδομένα να σκέφτεστε ότι αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη και για σήμερα που μιλάμε είστε τυχερή/ος και άρα ευτυχής άντε γιατί και την πολύ μιζέρια δεν την αντέχω.

10. Αν έχετε κάνει όλα τα παραπάνω και στο τέλος της ημέρας – ακόμη και αν στο μεσοδιάστημα τα νεύρα σας γίνανε κρόσια, κάνατε μαύρες σκέψεις, θελήσατε να δείρετε κόσμο και τέλος πάντων το χάσατε κάπου – λίγο πριν κοιμηθείτε, δεν χαμογελάσατε σκεπτόμενοι ότι ήταν μια ωραία μέρα με από όλα (σάλτσα, μουστάρδα, κρεμμύδι, ντομάτα) ζητήστε μου τα λεφτά σας πίσω ή στείλτε μου μήνυμα και πείτε μου τι βλακείες λες ρε κοπελιά, έφαγα τη φέτα με το μέλι και πεινούσα συνέχεια μετά ή έκανα το πρωί αγκαλιά στη γυναίκα μου και με κοιτούσε σαν ούφο …..Θα βρούμε λύση και για αυτά!!!

justlina

Related Posts