η νοστιμιά του χωριάτικου φαγητού
Υλικά
- Μοσχάρι σπάλα 1 1/2 (χωρίς κόκκαλο)
- Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
- Σκόρδο 2 σκελίδες
- Κρασί 1 ποτήρι (λευκό ή ροζέ)
- Τυρί γκούντα 200 γρ
- Κεφαλογραβιέρα 200 γρ ( ή κεφαλοτύρι)
- Κασέρι 200 γρ
- Τυρί (ότι άλλο σας αρέσει αρκεί να είναι σκληρό κίτρινο)
- Δάφνη 2 φύλλα
- Μπαχάρι μερικούς κόκκους
- Πολτό ντομάτας 1 κουτί
- Ντοματοπολτό 1 κουταλιά σούπας γεμάτη
- Πατάτες 2 κιλά
- Λάδι 1 ποτήρι
- Αλάτι - πιπέρι
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
- Κόβουμε το μοσχαράκι μας σε μέτρια κομμάτια , και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα ρίχνουμε στο μοσχαράκι μας , ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Αφού σωταριστεί καλά σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας και τον ντοματοπολτό , λίγο νερό μέχρι να σκεπαστεί καλά το μοσχαράκι μας και το αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά για να βράσει περίπου 60 λεπτά.
- Κόβουμε τα τυριά μας σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε.
- Σε ένα πήλινο σκεύος λίγο μεγαλούτσικο ( ή γάστρα) , ρίχνουμε μέσα το βρασμένο μοσχαράκι ( αφού έχουμε αφαιρέσει την δάφνη και το μπαχαρικό) και ρίχνουμε ένα μέρος από τους κύβους τυριών.
- Τοποθετούμε από πάνω τις πατάτες και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μέρος των τυριών.
- Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.
chefoulis
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.