Μελομακάρονα με σοκολάτα γάλακτος

0

η παραδοσιακή γεύση συναντά την σοκολάτα

Υλικά
(για 35 – 40 μικρά μελομακάρονα)
  • 1 ποτήρι βούτυρο φυτίνη
  • 1 ποτήρι λάδι (σπορέλαιο)
  • 1 ποτήρι χυμό από πορτοκάλι
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. καφέ ζάχαρη
  • 1/2 φλ. καφέ κονιάκ
  • ½ κ. σούπας κανέλα τριμμένη
  • ½ κ. σούπας γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/4 κ. γλ. σόδα μαγειρικής
  • 5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. Baking powder
Υλικά για το σιρόπι
(μέλωμα)
  • 4 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 3-4 κ. σούπας μέλι
Για τη σοκολάτα
  • 750 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη όλα τα υλικά εκτός από τη σόδα , τα καρύδια, το baking και αλεύρι .
  • Γεμίζουμε μισό φλιτζάνι του καφέ με νερό και διαλύουμε τη σόδα , προσθέτουμε το μίγμα της σόδας στο άλλο μίγμα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking.
  • Σε αυτό το στάδιο αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να ξεκολλάει από τα χέρια.
  • Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί , πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε στο ταψί.
  • Το σχήμα τους θα πρέπει να είναι οβάλ και όχι πολύ παχύ για να ψηθεί ομοιόμορφα και στο εσωτερικό.
  • Ψήνουμε στους 170 (με αέρα) για 20-30 λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι για το μέλωμα.
Για το σιρόπι
  • Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη ανακατεύουμε και μόλις βράσει σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το λεμόνι και το μέλι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μελομακάρονα.
  • Τα αφήνουμε 10 -15 λεπτά να μελώσουν μέχρι το εσωτερικό τους γυρίζοντας από όλες τις πλευρές. Αν δεν τα θέλουμε πολύ μαλακά τα βγάζουμε νωρίτερα.
  • Μόλις τα βγάλουμε από το σιρόπι τα αφήνουμε σε μια σχάρα να στραγγίσουν.
Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα για 1 ½ λεπτό.
  • Βουτάμε τα μελωμένα μελομακάρονα στη σοκολάτα να καλυφθούν σε όλα τα σημεία και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να παγώσει η σοκολάτα.
  • Γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο καρύδι. 

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top