Λαχανοντολμάδες... αλλιώς

0

Το πιο γρήγορο... "τύλιγμα"

Και τι κάνεις όταν τρελένεσαι για λαχανοντολμάδες, αλλά βαριέσαι να τους τυλίγεις; Τα πετάς όλα στην κατσαρόλα κι εύχεσαι να βγει ωραίο. Και βγαίνει.

Υλικά
  • 300 γρ κιμά από μοσχάρι
  • 1 μικρό λάχανο
  • 10 κ.σ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
  • Μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
  • Τσιγαριζω τα κρεμμύδια κι έπειτα ρίχνω τον κιμά. Τον αφήνω μέχρι να πιει τα υγρά του.
  • Στη συνέχεια, ρίχνω το λάχανο, το οποίο έχω ψιλοκοψει, και το γυρναω για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθει.
  • Πρόσθετω νερό και αφήνω να σιγοβρασει για περίπου 20 λεπτά.
  • Πρόσθετω και το ρύζι, το δυόσμο, τον μαϊντανό, τον ανηθο, αλάτι και πιπέρι και συνεχιζω να βραζω για αλλά 15 λεπτά.
  • Αφού σβήσω τη φωτιά, ετοιμαζω το αυγολεμονο. Σπάω σε ένα μπωλ το αυγό και το ανακατεβω πολύ καλά. Ρίχνω και τον χυμό του λεμονιού και πρόσθετω λίγο λίγο το ζουμί από το φαγητό, ανακατεύοντας συνεχόμενα.
  • Όταν έχω προσθέσει αρκετο υγρό από το φαγητό, ενσωματώνω το αυγολεμονο στο φαγητό, κουνώντας την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.
  • Σερβιρω με λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι και γιαούρτι.

cookpad
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top