Τα ζώδια και τα κουσουράκια τους..

0

Περνώ και μόνος μου καλά...

Με αγκαλίτσες, ζουζουνίτσες, φιλάκια και γλυκόλογα, είναι όμορφη η αγάπη μας, αλλά – χωρίς παρεξήγηση – και τις στιγμές που δεν είμαστε αγκαλιά , δεν περνάω τόσο άσχημα.. αντίθετα, έχω και κάποιους λόγους να χαίρομαι.. Και αντιστοίχως, να χαίρεσαι κι εσύ άμα λείπω. Γιατί όλα τα ζώδια, πώς να το κάνουμε, έχουμε τα κουσουράκια μας.

Ιδού λοιπόν ο κατάλογος της χαράς, με τα πράγματα που μπορείς να ευχαριστηθείς, χωρίς το έτερόν σου ήμισυ.

★ ΚΡΙΟΣ

1. Κάνεις τα πάντα με την ησυχία σου, απολαμβάνοντας τη βραδύτητα μέσα σε μια ζεν ηρεμία, χωρίς κάποιον πάνω από το κεφάλι σου να φωνάζει «Άντε, τελειώνεις; Ακόμα; Πόσο πια θα περιμένω;».
2. Δεν έχεις άγχος στο αυτοκίνητο ή πάνω στη μηχανή, αν θα φτάσετε στον προορισμό σας ή θα κάνετε προηγουμένως μια στάση στο ΚΑΤ.
3. Κάνεις μια ανάπαυλα από τα σεμινάρια εντατικής εκπαίδευσης με θέμα «Πώς θα κουμαντάρετε ένα πεντάχρονο –και λιγάκι κακομαθημένο».
4. Δεν καλείσαι να επιχειρηματολογείς για τους λόγους που δεν είναι καλή ιδέα να πάτε στο καζίνο έχοντας μόλις πληρωθεί ή να ανεβείτε στο «Σφυρί» του Λούνα-Παρκ.
5. Επιτέλους ΕΣΥ αποφασίζεις, έστω και για λίγο.

★ ΤΑΥΡΟΣ

1. Μπορείς να κυκλοφορείς έχοντας ντυθεί όπως λάχει, με το μαλλί αχτένιστο και τις παντόφλες, χωρίς βλέμματα σιωπηρής, αλλά απολύτως εύγλωττης αποδοκιμασίας (είναι να μη μιλήσει το ταυρίσιο μάτι).
2. Δεν βγαίνεις από κάθε δωμάτιο κλείνοντας όλα τα φώτα πίσω σου, παρά τα ξεχνάς αναμμένα (τρελή σπατάλη).
3. Αποκοιμιέσαι στον καναπέ με τα ρούχα, αφήνοντας αναμμένα ΚΑΙ φώτα και τηλεόραση όλη νύχτα (ακόμα πιο τρελή σπατάλη).
4. Τρως τα χτεσινά από το ψυγείο, χωρίς καν να τα ζεστάνεις.
5. Παίρνεις τηλέφωνο έναν/μία πρώην, έτσι για να δεις τι κάνει (απλό, ανθρώπινο ενδιαφέρον).

★ ΔΙΔΥΜΟΙ

1. Επιτέλους, λίγη ηρεμία, λίγη σιωπή, λίγη γαλήνη.Καμιά φωνή δεν σπάει τη σιγαλιά και τα αυτάκια σου ξεκουράζονται…
2. Μπορείς να πας κάπου και να αράξεις με τις ώρες, χωρίς κάποιον να σου μουρμουρίζει «βαρέθηκα, πότε θα φύγουμε;»
3. Βλέπεις τηλεόραση μέχρι τελικής πτώσεως χωρίς να σχολιάζει, να κριτικάρει και να θέλει να αλλάξει κανάλι κάθε πέντε λεπτά.
4. Διαβάζεις με την ησυχία σου ροζ μυθιστορήματα, κουτσομπολίστικα έντυπα ή αθλητικά παρασκήνια και δεν ακούς σπόντες για το επίπεδο των ενδιαφερόντων σου.
5. Ασχολείσαι με κάτι κοντινότερο στην ηλικία σου και όχι του ηλικιακού γκρουπ δέκα χρόνια μείον.

★ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

1. Δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι νόστιμο και σπιτικό. Βολεύεσαι με ετοιματζίδικο.
2. Δεν απαντάς στην κλήση της μάνας σου (ή, ακόμα πιο ασυγχώρητο, της μάνας του) και δεν σε κοιτάζει σαν να διέπραξες την ύψιστη βεβήλωση.
3. Βρίσκεις ευκαιρία να κάνεις ένα ξεκαθάρισμαπετώντας παλιά πράγματα, έτσι για το καλό φενγκ σούι, μια και έχετε πνιγεί στο αναμνηστικό.
4. Κάνεις χιούμορ σε τρίτους για τη σχέση σου, χωρίς κίνδυνο να σου αυτοκτονήσει από ντροπή (ή να σε πιάσει στη μουρμούρα, αργότερα).
5. Τουλάχιστον για λίγες ώρες, δεν χρειάζεται να λες ανά 15 λεπτά «Μα, κι εγώ σ’ αγαπώ!».

★ ΛΕΩΝ

1. Δεν χρειάζεται να βρίσκεις διαρκώς θαυμαστικά σχόλια για ό,τι λέει, σκέφτεται, κάνει, φοράει. Ούτε και να μένεις με το στόμα ανοιχτό από το θάμβος (όχι τίποτα άλλο, κυκλοφορούν ακόμα μύγες).
2. Φοράς μια φόρμα γυμναστικής και πας για σουβλάκια στη δίπλα ψησταριά. Είσαι κι εσύ μέρος της πλέμπας, ε, ναι λοιπόν!
3. Μπορείς να γίνεσαι το επίκεντρο στην παρέα, χωρίς να δέχεσαι φαρμακερά vibes γιατίτου (της) υφαρπάζεις το μονοπώλιο της προσοχής.
4. Κάνεις με την ησυχία σου έρευνα αγοράς στα στοκατζίδικα, διότι μαζί του έχεις και πολλά… έξοδα παραστάσεως να καλύψεις.
5. Δοκιμάζεις τις διαδρομές στις καινούργιες επεκτάσεις του μετρό, έτσι για να πάρεις μια ιδέα κι εσύ, αφού κυκλοφορείτε όλο με ΙΧ και ταξί…

★ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

1. Μπαίνεις στο ντους και μετά το αφήνεις γης μαδιάμ. Για να μην πούμε ότι μπορεί και να μην μπεις καθόλου…
2. Κάνεις την οποιαδήποτε δουλειά με όσο πασάλειμμα και τσαπατσουλιά τραβά η ψυχή σου, χωρίς επικριτικά σχόλια.
3. Αφήνεις τον σκύλο να σε γλείφει στη μούρη και να κυλιόσαστε μαζί στο χαλί, χωρίς να σε κοιτάζει με μάτια γουρλωμένα από τη φρίκη.
4. Χαζεύεις τσοντοκάναλα με την ησυχία σου και δεν υπάρχει κάποιος να σου ασκήσει ιδεολογική ή ακόμα χειρότερα ψυχαναλυτική κριτική.
5. Πέφτεις για ύπνο χωρίς ντεμακιγιάζ, πλύσιμο δοντιών και γενική απολύμανση.

★ ΖΥΓΟΣ

1. Μπορείς, αντί να ακούσεις Πρωτοψάλτη, να δεις ταινία με Στάθη Ψάλτη χωρίς να σε καρφώνει με βλέμματα απαξίωσης, ενώ θα διαβάζει Νίτσε και θα ακούει Βιβάλντι με ακουστικά.
2. Τρως με τα χέρια. Ποτέ δεν τον έπεισες ότι έτσι η τηγανητή πατάτα και το παϊδάκι έχει άλλη γλύκα.
3. Βγαίνεις έξω φορώνταςεκείνο το ξεσκισμένο τζιν που είναι το αγαπημένο σου, αλλά έχει καταχωνιαστεί προς χάριν της οικιακής γαλήνης και συναίνεσης.
4. Δεν ξυρίζεσαι/ αποτριχώνεσαι/ παρφουμαρίζεσαι.
5. Ξεκατινιάζεσαι με κάποιον γνωστό ή άγνωστο και φχαριστιέσαι τσακωμό.

★ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

1. Όταν βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο, κόβεις ανενόχλητα κίνηση, ιδίως ως προς άτομα του αντίθετου φύλου.
2. Δεν σε νοιάζει ποιος ή ποια πρώην θα πάρει τηλέφωνο, ενώ θα είναι κι εκείνος μπροστά.
3. Συναντάς όσους γνωστούς σου, κατά τη συνωμοσιολογική του εμμονή,υπονομεύουν τη σχέση σας γιατίδεν τον χωνεύουν (και είναι αμοιβαία τα αισθήματα, μωρό μου).
4. Μπορείς για μερικές ώρες να μην συζητάς για το βαθύτερο νόημα ή/και τη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων.
5. Ξέρεις ότι θα κοιμηθείς ειρηνικά και ανεπαίσθητα, φορώντας τις πιο άχαρες πιτζάμες,χωρίς να προηγηθούν αεροπλανικά στο κρεβάτι ή και σε άλλα σημεία του σπιτιού.

★ ΤΟΞΟΤΗΣ

1. Τηλεφωνείς στον φίλο σου (ή τη φίλη σου με τον γκόμενο) που έχει το απαράδεκτο χόμπι να πηγαίνει κυνήγι.
2. Χαζεύεις τις φωτογραφίες σας μαζί και αναστενάζεις λιγωμένα. Δραστηριότητα που απαγορεύεται όταν είναι μπροστά, για να μην πάρει θάρρος.
3. Χαζεύεις αγγελίες σπιτιών, περιοδικά γάμου, καταλόγους με είδη σπιτιού, ταινίες με γαμήλιες τελετές. Δραστηριότητες που επίσης απαγορεύονται όταν είναι μπροστά, για να μην πάρει δρόμο.
4. Δεν χρειάζεται να ψάχνεις πού εξαφανίστηκε πάλι, ενώ έχετε υποτίθεται ότι έχετε βγει μαζί.
5. Βγαίνεις έξω φορώντας ό,τι πιο κυριλέ υπάρχει στην ντουλάπα σου. Ή βάφεσαι μέχρις αηδίας, ακόμα και με στρασάκι στη βλεφαρίδα.

★ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

1. Περνάς με κόκκινο και παρκάρεις παράνομα χωρίς κραυγές «Ιιιι, τι κάνεις, θα φάμε πρόστιμο!».
2. Βγαίνεις έξω, γίνεσαι πίτα και κάνεις ένα σωρό αηδίες, από αυτές που αύριο θα τις θυμάσαι και θα γελάς αμήχανα (και που δεν τις μάθει ποτέ).
3. Πας στο σούπερ-μάρκετ και ψωνίζεις ό,τι σου κάνει όρεξη, χωρίς να συγκρίνεις τιμές, ποσότητες και προσφορές.
4. Αποφασίζεις επί τόπου να καλέσεις την παρέα για πίτσαή έρχεται μια απροσδόκητη πρόσκληση να βγεις, και απλώς το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
5. Πηγαίνεις να σου πούνε τον καφέ, μπας και μάθεις πού το πάει με τη σχέση σας.

★ ΥΔΡΟΧΟΟΣ

1. Δεν κάθεσαι να ξεχωρίσεις τα σκουπίδια της ανακύκλωσης. Απλώς τα πετάς όλα μαζί και ξεμπερδεύεις.
2. Κάνεις όσα δεν θες να σου κάνουν, χωρίς να χρειαστεί μετά να ακούσεις κήρυγμα περί του αντιθέτου.
3. Παίρνεις τηλέφωνο τον κολλητό ή την κολλητή σου και κουτσομπολεύεις με τις ώρες (τς, τς, τς, μα τι επίπεδο…).
4. Περιμένεις κάποιον ή κάτι με τη μηχανή του αυτοκινήτου αναμμένη. Αποφάσισες ότι απόψε δεν θα σώσεις τον πλανήτη.
5. Φοράς εκείνο το (γνήσιο) δερμάτινο, που όταν το βλέπει αρχίζει να γκρινιάζει για τον αδηφάγο άνθρωπο καιτα απειλούμενα είδη.

★ ΙΧΘΥΕΣ

1. Κάνεις μια πολιτική ή οικονομική συζήτηση και δεν χρειάζεται σε κάθε φράση να λύνεις απορίες αντάξιες κάποιου που πέρασε τα τελευταία δέκα χρόνια ναυαγός σε ερημονήσι.
2. Βλέπεις ταινίες με βία, χωρίς σχόλια του τύπου «Μα, κοίτα τι έκανε! Τι κακός άνθρωπος!»
3. Ξέρεις ότι για τις επόμενες ώρες δεν θα πρέπει να τον/την παρηγορήσεις για κάποιο παιδικό τραύμα που θυμήθηκε στα καλά καθούμενα (εκτός αν το θυμηθεί και σε πάρει τηλέφωνο).
4. Αν βγεις έξω, δεν χρειάζεται να ψάχνεις ψιλά για τον κάθε τύπο στα φανάρια και πλανόδιο μουσικό στην καφετέρια («Δωσ’ του, δωσ’ του…»).
5. Αν μείνεις μέσα, αναπνέεις σκέτο αέρα, χωρίς να καίνε αρωματικά στικ, κεριά και λιβάνια.

astrologos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top