Ρεβυθάδα με χοιρινό στο φούρνο

0

ένα εξαιρετικό πιάτο με ιδιαίτερη νοστιμιά.

Τα ρεβύθια και το χοιρινό είναι δύο υλικά που ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους και μας δίνουν ένα ένα εξαιρετικό πιάτο με ιδιαίτερη νοστιμιά. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής
  • 800 γρ. χοιρινός λαιμός, κομμένος σε κομμάτια μεγάλες μπουκιές
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρά καρεδάκια
  • 1-2 σκελίδες σκόρο, κομμένες σε φετούλες
  • 1 κοφτό κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ.γ. γλυκάνισος σε σκόνη
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 250 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 200 γρ. λευκό κρασί
  • 500 γρ. αποφλοιωμένη ντομάτα κονσέρβας
  • 400 ml νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι ψιλό και χοντρό, πιπέρι, 1 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
  • Έχετε μουλιάσει από βραδίς τα ρεβύθια. Την επομένη τα στραγγίζετε, τα πασπαλίζετε με 1 κ.σ. σόδα, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10 λ. Μετά τα ξεπλένετε πολύ καλά, με άφθονο κρύο νερό. Τα μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα με κοχλαστό νερό σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός τα ξαφρίζετε και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λ. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζετε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  • Εν τω μεταξύ έχετε βγάλει τα κομμάτια χοιρινού από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε. Μετά τα αλατίζετε και από τις δύο πλευρές με χοντρό αλάτι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια χοιρινού μέχρι να κάνουν κρούστα απ” όλες τις πλευρές. Με μια τσιμπίδα μεταφέρετε το σοταρισμένο χοιρινό σε ένα μπολ.
  • Στην ίδια ζεστή κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνετε το καρότο και το σοτάρετε, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, αλατίζετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει το κρεμμύδι ένα χρυσαφένιο χρώμα. Ρίχνετε και το σκόρδο και ανακατεύετε μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε την αποφλοιωμένη ντομάτα ψιλοκομμένη με τους χυμούς της, τη ζάχαρη και τα ρεβίθια. Ρίχνετε το νερό, το πελτέ, τη δάφνη, το γλυκάνισο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να πάρει βράση.
  • Στη συνέχεια αδειάζετε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα ταψί προσθέτετε στο ταψί και το σοταρισμένο χοιρινό, τυλίγετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβύθια και το χοιρινό.
  • Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, το περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και σερβίρετε.

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top