Οι αρετές και τα ελαττώματα των ζωδίων στον αισθηματικό τομέα.

0

για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τη σωστή στρατηγική...

ΚΡΙΟΣ

Ένα ζώδιο απόλυτα αρσενικό όπως είναι αυτό του Κριού, έχει όλες τις αρετές και όλα τα ελαττώματα ενός «μπρουτάλ» άντρα. Είτε πρόκειται λοιπόν για άντρα είτε για γυναίκα, ο άνθρωπος που σας ενδιαφέρει είναι δυναμικός, παρορμητικός, γενναίος, ευθύς, υπερσεξουαλικός. Κινείται με ανοιχτά χαρτιά, χωρίς υπαινιγμούς και περιστροφές.

Αν χρειαστεί να διεκδικήσετε πράγματα, να κάνετε «πόλεμο» σε κάποιους που σας έχουν στερήσει κάτι, τότε ένας/μία Κριός στο πλευρό σας είναι ο καλύτερος σύμμαχος, καθώς θα γίνει ένας ακατάβλητος μαχητής, που θα δώσει υπέρ πάντων αγώνα για να επικρατήσετε και να νικήσετε τον «εχθρό». Τα προβλήματα ξεκινάνε από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι το Κριάρι σας δεν μπορεί να κάνει χωρίς «πόλεμο», αφού τον κουβαλάει και στη σχέση, όπου ψάχνει διαρκώς αφορμές για να την μετατρέψει σε ρινγκ. Η οργή, ο θυμός και η ανυπομονησία είναι τα βασικά ελαττώματα αυτού του ζωδίου. Δεν πρέπει λοιπόν να του εναντιώνεστε τις στιγμές που βλέπετε να «βγαίνουν ατμοί από τα ρουθούνια του». Αφήστε το απλά να ξεσπάσει και να ξεθυμάνει. Μετά από λίγο θα του έχουν περάσει όλα και δε θα σας έχει κρατήσει καμία μνησικακία. Αν πάλι δεχτείτε την πρόκληση και αρχίσετε να του ρίχνετε και σεις «μπουνιές», το πιο πιθανό είναι ότι οι δυο σας θα καταλήξετε μετά από λίγο στο κρεβάτι. Νοερά ο/η Κριός θα συνεχίσει εκεί τη μάχη, αρχίζοντας έναν «αγώνα» μαζί σας, έναν αγώνα πολλών παθών και μεγάλης έντασης.

Ένα από τα βασικά ελαττώματα του ζωδίου του Κριού (ελάττωμα που μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που μιλάμε για έναν άντρα Κριό) είναι η δυσκολία του να αφοσιωθεί σε ένα άτομο. Συχνά νιώθει την ανάγκη να ξεφεύγει από τα «δεσμά» της σχέσης και να καταφεύγει σε μία δική του/της νοητή ή και πραγματική «σπηλιά», σε ένα χώρο δηλαδή ή σε μία δραστηριότητα στην οποία να αισθάνεται εντελώς ανεξάρτητος/η, κάπου που να μπορεί να ανασυντάξει τον εαυτό του/της και τις δυνάμεις του/της.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος κυβερνάται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη του έρωτα. Είναι λοιπόν ένα εξαιρετικά γοητευτικό ζώδιο, με πλούσια και σοφιστικέ θέλγητρα στο οπλοστάσιο του. Η εξωτερική «βιτρίνα» ενός/μίας Ταύρου είναι συνήθως άψογη. Ο εκπρόσωπος αυτού του ζώδιου δείχνει ήρεμος, ευγενικός, συνεργάσιμος, ενώ εκπέμπει παράλληλα έναν ισχυρότατο αισθησιασμό. Τα ελαττώματά του λοιπόν δεν αποκαλύπτονται εύκολα στα πρώτα στάδια της γνωριμίας, αλλά ξεδιπλώνονται στην πορεία.

Αρχικά, λοιπόν, θα περάσετε πολύ καλά με έναν εκπρόσωπο αυτού του ζωδίου. Θα φροντίσει να σας αφυπνίσει και τις πέντε αισθήσεις, αφού θα σας έχει μυήσει σε όλες τις μικρές και μεγάλες απολαύσεις της ζωής. Μαζί του είναι πιθανό να πάτε σε καλά εστιατόρια και γενικότερα να γευτείτε πολλές απολαύσεις. Αν ο/η Ταύρος σάς έχει ερωτευτεί, θα αρχίσετε να νοιώθετε ασφάλεια κοντά του, σαν να έχετε ένα συμπαγή, τρυφερό μονόλιθο στο πλευρό σας. Ο Ταύρος είναι σταθερό ζώδιο και τα συναισθήματά του δε μεταβάλλονται εύκολα. Αυτό θα σας δημιουργήσει τη σιγουριά ότι αυτός είναι ο «άνθρωπός σας» και δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψει. Και συνήθως ο/η Ταύρος ριζώνει σε μία σχέση και δεν την εγκαταλείπει. Συχνά όμως, με ακριβό τίμημα για τον/τη σύντροφό του.

Ένα από τα βασικά ελαττώματα του ζωδίου του Ταύρου είναι ο εγωισμός του και η ακαμψία του χαρακτήρα του. Μοιάζει να μοιράζεται αρμονικά τον εαυτό του με τον/τη σύντροφο, αλλά αν κοιτάξει κανείς κάτω από την επιφάνεια, θα δει ότι και μέσα στη σχέση ο Ταύρος συνεχίζει να φροντίζει αριστοτεχνικά τα δικά του συμφέροντα, σε βάρος των συμφερόντων του/της συντρόφου του και χωρίς να δίνει «λαβές», προκειμένου να μη γίνει άμεσα αντιληπτός ο τρόπος που λειτουργεί. Κάποια στιγμή όμως, ο/η σύντροφός του συνειδητοποιεί το τι συμβαίνει και αρχίζει να δυσφορεί.

Η κτητικότητα και η σχεδόν παθολογική ζήλεια είναι δύο ακόμη ελαττώματα του Ταύρου. Συχνά αναγάγει το σύντροφό του σε ένα απλό «όχημα», για να αισθάνεται ο ίδιος ασφαλής και ικανοποιημένος (μέσα από τη φυσική παρουσία δίπλα του, τη συντροφιά, το σεξ). Η ανεξαρτησία του συντρόφου του μεταφράζεται για τον ίδιο τον Ταύρο σε στέρηση «παρουσίας», συναισθηματικής κάλυψης και ηδονικών ερεθισμάτων. Αν βάλουμε δε στο σκηνικό και την περιβόητη ζήλεια του Ταύρου (εισπράττει απειλητικά κάθε επαφή του/της συντρόφου του με το άλλο φύλο), καταλαβαίνουμε το γιατί φτάνει στο σημείο να γίνεται τόσο κτητικός.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι ανήκουν στην αστρολογική οικογένεια των «μεταβλητών» ζωδίων. Αυτή ακριβώς η μεταβλητή τους φύση αποτελεί την πηγή των πλεονεκτημάτων τους, αλλά και των μειονεκτημάτων τους. Πρώτα απ’ όλα, έχουν μία φύση εύκαμπτη και ευλύγιστη, που τους βοηθάει να προσαρμόζονται εύκολα στις συνθήκες γύρω τους. Αυτό το στοιχείο επιτρέπει στους Διδύμους να συνυπάρχουν με ένα ευρύ φάσμα συντρόφων και να προσαρμόζονται σε πολλές μορφές σχέσεων.

Στην καθημερινότητά τους δίνουν λίγες σχετικά αφορμές για τριβή με το σύντροφό τους, γιατί πιάνουν «στον αέρα» τις διαθέσεις του και προσαρμόζονται ανάλογα. Ένα άλλο βασικό τους πλεονέκτημα στον έρωτα είναι ο λόγος. Έχουν ταλέντο στο να μιλάνε παραστατικά και να εξηγούν τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτό μεταφράζεται και σε άριστες ικανότητες επικοινωνίας. Όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι να επικοινωνούν τα μέλη μίας σχέσης μεταξύ τους. Όταν υπάρχει καλή επικοινωνία στο ζευγάρι, τότε τα όποια προβλήματά του μπορεί να λυθούν. Αν όμως δεν υπάρχουν γέφυρες επικοινωνίας, τότε η σχέση θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένη. Παράλληλα το ζώδιο αυτό είναι νεανικό, κινητικό και φέρνει συνέχεια καινούργιες εμπειρίες και παραστάσεις σε μία σχέση, ανανεώνοντάς τη διαρκώς.

Στα βασικά ελαττώματα των Διδύμων συγκαταλέγεται το ότι είναι πολύ εγκεφαλικοί. Είναι ικανότατοι στη λογική ανάλυση, αλλά πάσχουν στο συναισθηματικό πεδίο, στο να υποστηρίξουν συναισθηματικά και να περικαλύψουν το σύντροφό τους. Επιπλέον, τους διακρίνει συχνά μία νευρικότητα, που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενοχλητική.

Το πιο σοβαρό τους όμως ελάττωμα είναι η δισυπόστατη φύση τους, που πηγάζει από την έντονη μεταβλητότητά τους. Ταλαντεύονται τόσο εύκολα και γρήγορα στα δύο άκρα που μπορεί να βγάλουν τελικά δύο εντελώς αντίθετα πρόσωπα σε μία σχέση, να εκδηλώσουν αντίθετες και συγκρουόμενες τάσεις που μπερδεύουν τον άνθρωπο που είναι δίπλα τους και του αφαιρούν την αίσθηση ασφάλειας. Η έντονη δισυπόστατη φύση τους μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και στο να αναπτύξουν παράλληλες σχέσεις. Γενικά, οι Δίδυμοι ασφυκτιούν στις πολύ κλειστές, απαιτητικές σχέσεις και ψάχνουν διαρκώς διεξόδους διαφυγής. Το ιδανικό γι’ αυτούς θα ήταν να λείπουν πολλές ώρες, λόγω δουλειάς για παράδειγμα, έτσι ώστε να ανανεώνουν συνέχεια τις ενέργειές τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το υδάτινο αυτό ζώδιο θέτει σαν πρώτη του προτεραιότητα την ικανοποίηση των έντονων συναισθηματικών και ψυχικών του αναγκών. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο πλεονέκτημα σε ένα συγκεκριμένο είδος σχέσεων, όπου και ο σύντροφος του Καρκίνου θα διψάει για συναίσθημα και ψυχική εγρήγορση. Κάτω από κατάλληλες συνθήκες, ο εκπρόσωπος του ζωδίου του Καρκίνου γίνεται απίστευτα τρυφερός, χαδιάρης, προστατευτικός και υποστηρικτικός απέναντι στο ταίρι του. Διαισθάνεται το πότε αυτό είναι στενοχωρημένο από εξωτερικές αιτίες, το παίρνει στην αγκαλιά του -απάνεμο λιμάνι- και το θεραπεύει. Δημιουργείται έτσι μία πολύ ζεστή, οικογενειακή ατμόσφαιρα ανάμεσα στους δύο, γεμάτη θαλπωρή.

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν ο σύντροφος του Καρκίνου έχει διαφορετική φύση και αδυνατεί να καταλάβει τις τεράστιες συναισθηματικές ανάγκες του Καρκίνου, αλλά και να ανταποκριθεί σε αυτές. Ένας πιο αυτοδύναμος και αυτάρκης ψυχικά σύντροφος, για παράδειγμά, θα του δημιουργήσει προβλήματα, γιατί ο Καρκίνος αισθάνεται πιο δυνατός και ολοκληρωμένος όταν «συγχωνεύεται» ψυχικά με τον άνθρωπο του. Εάν δε νοιώθει αυτή τη συγχώνευση, αισθάνεται εγκαταλελειμμένος. Και εκεί ακριβώς αρχίζουν τα ελαττώματα αυτού του ζωδίου.

Το βασικό ελάττωμα του Καρκίνου είναι η βρεφικότητα που υποβόσκει κάτω από την επιφάνεια του χαρακτήρα που εκδηλώνει και που συχνά γίνεται μία επιτηδευμένη αντανάκλαση αυτού, που διαισθάνεται ο ίδιος ότι οι άλλοι θέλουν να βλέπουν. Δεν τον πειράζει να παίζει διάφορους ρόλους, αρκεί να δημιουργεί συναισθηματική ροή με τους ανθρώπους γύρω του. Πληγώνεται εύκολα, αισθάνεται ότι τον παραμελούν και τότε κατεβάζει «ρολά», βγάζει το σκληρό του καβούκι προς τα έξω για να προστατευτεί. Μουτρώνει και εκδηλώνει έντονες δυσθυμίες ή σε μερικές περιπτώσεις και υστερίες. Γίνεται ακόμη και «κακούλης» απέναντι στους άλλους.

Ένα άλλο αδύναμο σημείο τους είναι ότι οι Καρκίνοι ποτέ δεν αποκόβονται ψυχολογικά από την οικογένεια στην οποία μεγάλωσαν. Έτσι, επιτρέπουν τη μέχρι και σε απαράδεκτο βαθμό εμπλοκή των γονιών τους στην αισθηματική τους ζωή. Συχνά προσπαθούν να δημιουργήσουν μία οικογένεια η οποία να μοιάζει με τη πατρική τους, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν τη διαφορετικότητα του/της συντρόφου τους.

ΛΕΩΝ

Ένα ζώδιο με μία τόσο ισχυρή, φωτεινή και θερμή προσωπικότητα σαν του Λέοντα, δε θα μπορούσε παρά να διαθέτει εξαιρετικές αρετές και προτερήματα, τα οποία επεκτείνονται φυσικά και στον ερωτικό τομέα. Όταν αγαπούν οι Λέοντες, αγαπούν μέσα από τα βαθύτερα στρώματα της καρδιάς τους, με απαράμιλλη δύναμη και θέρμη.

Συνήθως είναι απόλυτα πιστοί και αφοσιωμένοι στη σχέση τους. Μεταβιβάζουν άπλετο φως και κύματα ενεργητικότητας και ζωντάνιας στο σύντροφό τους, που τον αναζωογονούν -ακόμη και αν είχε πέσει προηγούμενα σε κατάθλιψη- και τον κάνουν να αισθάνεται μοναδικός. Γεμίζουν το σπίτι με χαρά, με τραγούδι, με αυτοσχέδια δικά τους θεατρικά «σκετς». Είναι οι βασιλείς της θεατρικότητας και του δράματος, ικανοί να μετατρέψουν τη συχνά άχαρη κοινή ζωή δύο ανθρώπων σε διαρκές πανηγύρι.

Τα προβλήματα ξεκινάνε από τη στιγμή που θα πρέπει να αποφασιστεί το ποιος από τους δύο είναι το «κέντρο αποφάσεων» στη σχέση. Οι Λέοντες εκπροσωπούν παραδοσιακά στην αστρολογία την έννοια του «βαρυτικού κέντρου», επομένως τους φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό να παίρνουν αυτό το ρόλο και στη σχέση. Μία σχέση όμως θα πρέπει να βασίζεται στη συνεργασία και όχι στη μονομερή επιβολή. Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται και ο εκπρόσωπος του ζωδίου του Λέοντα (που θεωρεί ότι είναι προσβλητικό να τον αμφισβητεί ο σύντροφός του) αρχίζει και βγάζει μία απολυταρχική πλευρά.

Στην αρνητική τους εκδοχή, τα Λιοντάρια γίνονται μικροί τύραννοι. Επιβάλλονται απόλυτα στο σύντροφό τους, τον επισκιάζουν και γενικά του στερούν ζωτικό χώρο, συμπιέζοντάς του την αυτοέκφραση και τη ροή των ζωτικών ενεργειών, με αποτέλεσμα ο σύντροφός τους να αρχίσει να μαραζώνει.

Ένα άλλο αρνητικό σημείο του Λέοντα είναι η ανάγκη του να είναι διαρκώς αυτός το κέντρο της προσοχής, του θαυμασμού και του σεβασμού των άλλων. Προσπαθώντας να βαυκαλίσει τον εγωκεντρισμό του, μπορεί άθελα του να θέσει το σύντροφό του στο περιθώριο και να τον παραμελεί.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μία σχέση δεν συνίσταται μόνο από συναισθήματα και πάθη. Στην πραγματικότητα, αυτό το κομμάτι μπορεί να καταλαμβάνει ένα μικρό μόνο ποσοστό του χρόνου που περνούν δύο δεσμευμένοι άνθρωποι μαζί. Το μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου τους αποτελείται από μικρά, καθημερινά, πρακτικά και συχνά άχαρα πράγματα (από το να πλύνουν τα πιάτα ως το να πληρώσουν λογαριασμούς). Σε αυτό το κομμάτι της σχέσης το ζώδιο της Παρθένου αριστεύει! Κανένα άλλο ζώδιο δεν μπορεί να φροντίσει τα πρακτικά ζητήματα, τις αγγαρείες, τις υποχρεώσεις που αναπτύσσονται συνέχεια γύρω από μία σχέση σαν αυτό. Επιπλέον, το ζώδιο της Παρθένου είναι από τη φύση του ικανό να παραμερίζει προσωρινά τις εγωιστικές του ανάγκες, προκειμένου να εξυπηρετήσει ένα σημαντικό σκοπό. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα σε μία σχέση, όπου ένας/μία Παρθένος μπορεί να λειτουργήσει πολύ υποστηρικτικά απέναντι στις ανάγκες του συντρόφου του.

Ένα από τα βασικά ελαττώματα αυτού του ζωδίου που μπορεί να λειτουργήσει ιδιαίτερα αρνητικά σε μία σχέση, είναι η συναισθηματική του δυσκαμψία. Μοιάζει κάποιες φορές να μη συμμετέχει συναισθηματικά στα δρώμενα γύρω του. Στην πραγματικότητα, ένας/μία Παρθένος έχει συναισθήματα, αλλά τα κρατάει σφιχτά μέσα του/της, δεν τους επιτρέπει να εκδηλωθούν, να εκφραστούν, να γίνουν κυρίαρχα στη σχέση. Και αυτό το κάνει γιατί φοβάται τη φύση των συναισθημάτων, την απροσδιοριστία που κρύβουν αυτά και το ενδεχόμενο χάος που μπορούν να προκαλέσουν στην καλά οργανωμένη καθημερινότητα, που κάθε αξιοπρεπής Παρθένος υποστηρίζει με γνώμονα τη λογική και την απόλυτη τήρηση του προγράμματός του.

Άλλα βασικά ελαττώματα αυτού του ζωδίου είναι η περιβόητη τελειομανία του (που φτάνει στο σημείο να γίνεται ψυχαναγκαστική για το σύντροφό του) και το έντονο άγχος, που δεν το ελέγχει, αλλά το μεταβιβάζει διαρκώς στον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα του.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου εντοπίζουν πολύ εύκολα τις ατέλειες και τις αδυναμίες στο χαρακτήρα και στη συμπεριφορά του ανθρώπου με τον οποίο συμβιώνουν. Εάν αρχίσουν λοιπόν να τον βομβαρδίζουν με τις ατέλειές του και να του κάνουν συνέχεια «παρατηρήσεις», θα εγείρουν όπως είναι φυσικό αρνητικές αντιδράσεις από την πλευρά του συντρόφου τους. Ο διάλογος τότε καταλύεται και τη θέση του παίρνουν οι συνεχείς λογομαχίες.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είναι το «τελειότερο» ζώδιο για να κάνει κάποιος/α σχέση μαζί του! Προσοχή όμως: ζούμε σε ένα κόσμο δυαδικότητας και αυτό που από μία άποψη παρουσιάζεται άψογο, από μία άλλη άποψη μπορεί να είναι εξαιρετικά ατελές.

Τον Ζυγό τον κάνει τέλειο σύντροφο η ίδια του η «κατασκευή». Χρειάζεται συνέχεια ένα ταίρι στο πλευρό του, προκειμένου να ολοκληρώνεται μέσα από αυτό. Από αυτή την άποψη, ο Ζυγός είναι το τέλειο ζώδιο για σχέση. Είναι γεννημένος για να συνυπάρχει, για να συνεργάζεται, για να μοιράζει τον εαυτό του.

Σαν παιδί της Αφροδίτης, είναι ένα ζώδιο γεμάτο αβρότητα και καλούς τρόπους. Κρύβει επιμελημένα τον εγωκεντρισμό του και δεν παίρνει πρωτοβουλίες που αφορούν στην κοινή ζωή με το ταίρι του, αν αυτό δεν τις εγκρίνει. Σε πολλά σημεία, που μάλιστα θεωρούνται θεμελιώδη σε μία σχέση, ο Ζυγός παίρνει άριστα, ειδικά στα πρώτα στάδια μίας σχέσης.

Μόλις όμως περάσει ο αρχικός ενθουσιασμός και η σχέση μπει σε φάση μεγαλύτερης οικειότητας (φάση στην οποία συχνά εμφανίζονται τριβές και εντάσεις ανάμεσα στους δύο), ο Ζυγός αρχίζει να μένει μετεξεταστέος. Βλέπετε το ζώδιο αυτό επιζητά διαρκώς την ηρεμία και την ισορροπία και αποφεύγει πάση θυσία τις εντάσεις. Του ταιριάζει η χαλαρή συμβίωση – συνεργασία, αλλά όχι η υπερβολική οικειότητα με το σύντροφό του. Ένας βέρος Ζυγός αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βαθύτερες συναισθηματικές ανάγκες ή να πετύχει ουσιαστική ψυχική συγχώνευση με τον άνθρωπο που έχει στο πλευρό του. Η δική του αποστολή εξαντλείται στα πλαίσια της αρμονικής, ερωτικής συνύπαρξης.

Μιλήσαμε για την επιτακτική ανάγκη του Ζυγού να έχει μόνιμα δίπλα του ένα ταίρι. Όχι όμως έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά οποιονδήποτε μπορεί να λειτουργήσει «σαν ταίρι»! Αυτή η ανάγκη του Ζυγού, σε συνδυασμό με τη δυσκολία του να συναντηθεί σε ψυχικό βάθος με έναν άλλο άνθρωπο, καθιστούν αυτό το ζώδιο ως ένα από τα πιο άπιστα του ζωδιακού. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι Ζυγοί διατηρούν παράλληλες σχέσεις, όπου στον κάθε ανυποψίαστο παρτενέρ τους ξεχωριστά φαντάζουν σαν οι τέλειοι σύντροφοι!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός συμβολίζει τη «θηλυκή διάσταση» της ένωσης, το κομμάτι εκείνο που πάει πέρα από την «αρμονική συμβίωση» και ωθεί το ζευγάρι όχι απλά στο να συνυπάρχουν, αλλά να συγχωνευτούν, στο να γίνουν «ένα» συναισθηματικά, ψυχικά, περιουσιακά και, κυρίως, σεξουαλικά.

Σπάνια συναντά κανείς το βάθος και το εύρος συναισθημάτων και ψυχικών ενεργειών που υπάρχουν στην ψυχή ενός Σκορπιού. Όταν αγαπάει αυτό το ζώδιο, αγαπάει πολύ δυνατά και αφοσιώνεται απόλυτα στο σύντροφό του. Η «στενότητα» σε μία σχέση όχι μόνο δεν το ενοχλεί, αλλά το βοηθάει να εκφράζεται καλύτερα, να μοιράζεται με ένταση και πάθος την υπόσταση του με τον/τη σύντροφό του.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα αυτού του ζωδίου είναι η ικανότητά του να μεταμορφώνει ψυχικά το σύντροφό του, να τον στηρίζει σε κάθε στεναχώρια, να του «κλέβει» τη θλίψη. Σε καθαρά ερωτικό πεδίο, ο Σκορπιός είναι ένα εξαιρετικά παθιασμένο ζώδιο, περιβόητο για τις σεξουαλικές του επιδόσεις.

Ας γνωρίσουμε όμως και τα μειονεκτήματα του Σκορπιού. Πρώτα απ’ όλα, ο Σκορπιός είναι «λαίμαργος» σε συναισθηματικό-ψυχικό επίπεδο. Καταβροχθίζει άπληστα συναισθήματα και ψυχικές ενέργειες, «στεγνώνοντας» μερικές φορές τον άνθρωπο που είναι δίπλα του. Λατρεύει γενικά τα παιχνίδια εξουσίας και μπορεί να φτάσει στο σημείο να υποδουλώσει ψυχικά το σύντροφό του και να τον μετατρέψει σε δική του μαριονέτα, δίχως ο άλλος να μπορεί να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Η ζήλια του είναι παροιμιώδης και φτάνει ακόμη και σε παθολογικά επίπεδα.

Οι Σκορπιοί μπορεί να «παραγνωριστούν» με τους συντρόφους τους, να οικειοποιηθούν δηλαδή σε ενοχλητικό βαθμό το χώρο τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία, ακόμη και τις παρέες τους. Επιπλέον, υστερούν στη λεκτική επικοινωνία, τη στιγμή που αυτή θεωρείται θεμελιώδης σε ένα ζευγάρι.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν υπάρχει κάποιο ζώδιο με τα λιγότερο «βλαβερά» για το σύντροφό του ελαττώματα, τότε είναι αναμφισβήτητα ο Τοξότης. Οι Τοξότες θεωρούνται σαν ένα από τα πιο χαρούμενα, καλοπροαίρετα και πνευματώδη ζώδια. Πύρινοι και ενθουσιώδεις όπως είναι από τη φύση τους, δε μένουν σε μικρότητες και προσπερνούν κάθε τι που τους εγκλωβίζει ψυχικά και συναισθηματικά.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό τους πλεονέκτημα είναι ότι ξέρουν να συγχωρούν το σύντροφό τους, ακόμη κι όταν έχει περιπέσει στο μεγαλύτερο ατόπημα. Αυτό το προτέρημα είναι ζωτικής σημασίας, γιατί μόνο η ειλικρινής συγχώρεση μπορεί να καθαρίσει τις ψυχές από τις διάφορες μνησικακίες που συσσωρεύονται όταν δυο άνθρωποι συμβιώνουν.

Το ενθουσιώδες αυτό ζώδιο αγαπά τα ταξίδια και τις περιπέτειες και κάπως ανάλογα αντιμετωπίζει και τη σχέση: σαν μία μεγάλη περιπέτεια, που πρέπει να γνωρίσει και να κατακτήσει. Όσο βρίσκεται στο στάδιο της εξερεύνησης και τροφοδοτείται από ερεθίσματα, αισθάνεται συναρπαστικά. Όταν όμως αντλήσει όλες τις «εξωτικές» εμπειρίες από αυτήν, η σχέση χάνει το ενδιαφέρον της. Ο Τοξότης αρχίζει τότε να ασφυκτιεί μέσα σε αυτή και αναζητά διεξόδους αλλού.

Ένας κλασικός Τοξότης είναι πολύ κοινωνικός και θέλει να βρίσκεται συνέχεια με κόσμο, να πηγαίνει επισκέψεις, να τρώει με την παρέα του σε ταβερνάκια. Παράλληλα, λατρεύει την ατομική του ελευθερία και ανεξαρτησία. Πρέπει λοιπόν ο άνθρωπος που είναι δίπλα του να κινείται και αυτός σε ανάλογες συχνότητες και να μην εγείρει υπερβολικές συναισθηματικές ή άλλες αξιώσεις.

Ο Τοξότης δεν τα πάει καλά με τις υποχρεώσεις. Συχνά συμπεριφέρεται επιπόλαια, πιστεύοντας ενδόμυχα ότι κάποιος «από μηχανής θεός» θα τα τακτοποιήσει όλα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μη βιαστείτε να κρίνετε τις ερωτικές συμπεριφορές ενός Αιγόκερου, γιατί αυτός πάντα «φυλάει» τις αρετές του για αργότερα. Βλέπετε, σαν γήινο ζώδιο που είναι και με τον αυστηρό Κρόνο να τον κυβερνάει, δεν ανοίγει εύκολα τα χαρτιά του. Έτσι, στα πρώτα στάδια της γνωριμίας σας, θα τον βρείτε πολύ σοβαρό και συγκρατημένο. Θα κρατάει μία ιδιαίτερα επιφυλακτική και συντηρητική στάση απέναντί σας και ίσως φτάσετε στο σημείο να νιώσετε πλήξη μαζί του. Εάν όμως συνεχίσετε να συναντιέστε οι δυο σας, θα ανακαλύψετε σταδιακά ένα διαφορετικό άνθρωπο, πιο ζεστό, αυθόρμητο και ενδιαφέροντα σε σχέση με την αρχική σας εντύπωση.

Ο Αιγόκερως ξεδιπλώνει τα καλύτερα στοιχεία του χαρακτήρα του σταδιακά και μέσα στο χρόνο. Δεν παρασύρεται από ενθουσιασμούς και έχει την ικανότητα να βλέπει τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Συνήθως έχει έναν ώριμο και συγκροτημένο χαρακτήρα, που εμφανίζει συνέπεια στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει. Είναι εξαιρετικά ικανός στο να διεκπεραιώνει τις διάφορες ευθύνες και υποχρεώσεις που αναπτύσσονται γύρω από τη σχέση του. Δε φοβάται τη δουλειά και είναι ιδιαίτερα οικονόμος. Συχνά καταφέρνει και διακρίνεται επαγγελματικά και κοινωνικά.

Ο Αιγόκερος δρα σαν γονική φιγούρα πάνω στο σύντροφό του και τον βοηθάει να μεγαλώσει και να ωριμάσει. Στο σεξ οι επιδόσεις του είναι παραπάνω από ικανοποιητικές. Σαφώς και μπορεί να προβάλει προς τα έξω μία μικροαστική, πουριτανική εικόνα ενώ, ταυτόχρονα, ζει πίσω από τους τοίχους του σπιτιού του καυτές εμπειρίες.

Ένα από τα βασικά ελαττώματα του Αιγόκερου στον ερωτικό τομέα, είναι το ότι δυσκολεύεται να λειτουργήσει σε συναισθηματικές συχνότητες και να συγχωνευτεί ψυχικά με το σύντροφό του. Συχνά τον απορροφά τόσο πολύ η δουλειά του, ώστε να μη βρίσκει χρόνο για να περάσει καλά με τον/τη σύντροφό του, με αποτέλεσμα να του/της στερεί την απαιτούμενη προσοχή.

Θεωρεί ότι το χρέος του τελειώνει από τη στιγμή που παρέχει αρκετό χρήμα και καλύπτει τις διάφορες υποχρεώσεις της οικογένειας. Υπεραμυνόμενος δε των θέσεών του, φτάνει στο σημείο να γίνεται ιδιαίτερα πικρόχολος και καυστικός απέναντι στις ελλείψεις και στις αδυναμίες του/της συντρόφου του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η ερωτική συμπεριφορά του Υδροχόου καθορίζεται από τις παράξενες, αλλόκοτες και «ηλεκτρικές» ενέργειες του Ουρανού, του πλανήτη που κυβερνάει αυτό το ζώδιο. Συνήθως η συμπεριφορά του είναι απρόβλεπτη και αρκετά διαφορετική από την αναμενόμενη. Ανάλογα με τον «ηλεκτρισμό» της στιγμής, ένας Υδροχόος μπορεί να συμπεριφερθεί στο ταίρι του από απόλυτα συντροφικά έως και τελείως αντιδραστικά.

Το μεγάλο ατού αυτού του ζωδίου είναι το μυαλό του, η υψηλή αντίληψη και συνειδητότητα που έχει για τα πράγματα. Αυτή η αντίληψη το βοηθάει στο να καταλαβαίνει εκτενώς τον άνθρωπο που έχει στο πλευρό του και να αναπτύσσει έναν ζωηρό και υψηλού επιπέδου διάλογο μαζί του.

Ένα άλλο σημαντικότατο πλεονέκτημά του είναι ότι συμπεριφέρεται πολύ φιλικά και αυθόρμητα στο ταίρι του. Για έναν Υδροχόο το άλλο του μισό δεν είναι απλά ένα μέσο για να καλύπτεται ο ίδιος συναισθηματικά και σεξουαλικά, αλλά πάνω από όλα μία μεγάλη ανθρώπινη αξία, μία αναπτυγμένη οντότητα πέρα από το φύλο της, με την οποία αναπτύσσει μία ισότιμη, έντονα εξελικτική συντροφική σχέση. Ζει απόλυτα απελευθερωμένα το σεξ και είναι πάντοτε ανοικτός σε πειραματισμούς, ενίοτε αρκετά τολμηρούς. Με το ανοιχτό και φιλελεύθερο πνεύμα που τον διακρίνει, σπάνια εκδηλώνει ζήλειες ή μνησικακίες.

Ο Υδροχόος νιώθει καλύτερα όταν βρίσκεται με τους φίλους του και τις παρέες του, παρά στο σπίτι με τον/τη σύντροφό του. Η ψυχική ένταση που απορρέει από μία στενή σχέση, δεν είναι γι’ αυτόν, καθώς καταλύει ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά του: την προσωπική του ανεξαρτησία.

Γενικά ένας Υδροχόος μπορεί να φαίνεται κάπως ψυχρός και απόμακρος στα μάτια ανθρώπων που ανήκουν σε πιο συναισθηματικά ζώδια. Συνήθως δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις πρακτικές πλευρές και υποχρεώσεις που συνοδεύουν μία σχέση, αφού είναι της άποψης «όσα πάνε και όσα έρθουν». Αναλώνεται διαρκώς σε καινούργια και -αρκετές φορές- ουτοπιστικά ιδεώδη, ξοδεύοντας συχνά άσκοπα το χρόνο του και τα χρήματά του. Τον χαρακτηρίζουν ξαφνικά και απρόβλεπτα ξεσπάσματα οργής, τα οποία όμως του περνούν γρήγορα.

ΙΧΘΥΣ

Το ζώδιο αυτό είναι εξαιρετικά συναισθηματικό και εμπλέκεται στις σχέσεις, διοχετεύοντας εκεί ένα ευρύτατο ψυχικό φάσμα. Είναι το μόνο ίσως που θυσιάζει σε τέτοιο βαθμό τις δικές του προσωπικές επιδιώξεις για να υποστηρίξει (στο όνομα της αληθινής αγάπης) τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις του/της συντρόφου του.

Οι Ιχθύες διαθέτουν σε μεγάλο βαθμό την ενσυναίσθηση. Καταλαβαίνουν κάθε συναίσθημα και διάθεση του συντρόφου τους, προτού καν αυτός τα εκδηλώσει. Λειτουργούν εξαιρετικά υποστηρικτικά απέναντι στο ταίρι τους, ιδιαίτερα αν αυτό περνάει μία δύσκολη φάση στη ζωή του. Όλη τους η ύπαρξη εστιάζεται στο πώς θα μπορέσουν να κάνουν τον άνθρωπό τους ευτυχισμένο. Στο σεξ αναζητούν πάντοτε το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τον σαρκικό έρωτα, τον οποίο συχνά χρησιμοποιούν σαν όχημα για να εξερευνήσουν τα δαιδαλώδη μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής.

Η διπλή φύση αυτού του ζωδίου αποτελεί ίσως το βασικό του ελάττωμα. Οι Ιχθύες αλλάζουν εύκολα διαθέσεις, τείνουν στο να ωραιοποιούν τόσο πολύ τις καταστάσεις, ώστε να φτάνουν στο σημείο να λένε ασύστολα ψέματα και να δείχνουν ασυνέπεια στους άλλους. Αγχώνονται εύκολα και επηρεάζονται από τα εξωτερικά ερεθίσματα, που τα κουβαλούν και μέσα στη σχέση τους.

Έχοντας κυρίαρχη την ανάγκη της «φυγής» στο DNA τους, καταφεύγουν συχνά σε καταχρήσεις και εθισμούς, όπως το αλκοόλ, οι ουσίες ή ακόμη και οι συναισθηματικές εξαρτήσεις. Στις σχέσεις τους επιλέγουν πολλές φορές να παίζουν το ρόλο του μάρτυρα, καταλήγοντας έτσι στο να αναπτύσσουν νοσηρές σχέσεις εξάρτησης. Δεν τα πάνε καλά με τις «γήινες» υποθέσεις, με τις υποχρεώσεις γενικά και είναι κακοί διαχειριστές των οικονομικών τους, χαρακτηριστικό που υποχρεώνει τους συντρόφους των Ιχθύων να αναλαμβάνουν αυτοί τη διεκπεραίωση των διαφόρων υποχρεώσεων.

e-zwdia
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top