Αλμυρό κέικ με μελιτζάνα τυρί και λιαστές ντομάτες

0

Ένα πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με μελιτζάνα, λιαστές ντομάτες και τυρί.

Ένα μεσογειακό, πρωτότυπο κέικ με ιδιαίτερη απολαυστική γεύση για όλες τις ώρες της ημέρας. Μια εύκολη συνταγή για ένα κέικ που θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 μελιτζάνα τσακώνικη, ψιλοκομμένη
  • 6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κοφτό κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι πιπέρι
  • 6 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ½ φλ τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για αλεύρωμα φόρμας
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για λάδωμα φόρμας
  • έξτρα ρίγανη και χοντρό αλάτι για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσει και γίνει διάφανο. Προσθέτετε, προαιρετικά, το σκόρδο συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ, ρίχνετε και τη ψιλοκομμένη μελιτζάνα, ανεβάζετε τη θερμορκασία σε υψηλή και ανακατεύετε διαρκώς για 2-3 λ. Τέλος προσθέτετε και τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε το γιαούρτι και το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν πλήρως όλα τα υλικά. Κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενή χυλό.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε και το μείγμα του τηγανιού με τα σοταρισμένα λαχανικά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν ισομερώς. Αδειάζετε το μείγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ, με την ανάποδη ενός κουταλιού στρώνετε ομοιόμορφα την επιφάνειά του και πασπαλίζετε από πάνω με ρίγανη και χοντρό αλάτι.
  • Το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, στις αντιστάσεις, για 55-60 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και μετά το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το κεφαλοτύρι με άλλο πικάντικο τυρί αρεσκείας σας ή με τριμμένη ή ψιλο-θρυμματισμένη φέτα.

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top