Γίγαντες Τηγανητοί


Η.. παραξενη νοστιμιά

Υλικά
  • -250 γρ. γίγαντες
  • -1 μπουκάλι ξινόγαλα
  • -2 αβγά
  • -2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
  • -1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καυτερό τριμμένο
  • -1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • -αλάτι
  • -πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • -2 λεμόνια για το σερβίρισμα
  • -ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
  • Βάζουμε τους γίγαντες αποβραδίς σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν. Την επομένη, τους σουρώνουμε και τους βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου. Αποσύρουμε τους γίγαντες από τη φωτιά, τους σουρώνουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν σε μπολ αναμειγμένους με το ξινόγαλα.
  • Παράλληλα, ετοιμάζουμε δύο μπολ. Βάζουμε στο ένα τα αβγά χτυπημένα και στο άλλο τη φρυγανιά αναμειγμένη με το καυτερό πιπέρι και τη ρίγανη. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά.
  • Παίρνουμε λίγους γίγαντες από το ξινόγαλα, και τους βουτάμε πρώτα στο αβγό και μετά στη φρυγανιά. Τοποθετούμε έναν έναν μέσα στο λάδι και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  • Μόλις βγουν από το τηγάνι, τους βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε τους γίγαντες με λεμόνια κομμένα σε τέταρτα στα πιάτα.
Σημ.: Οι Ισπανοί έχουν στην παραδοσιακή τους κουζίνα ένα ανάλογο πιάτο: Πριν τηγανίσουν τα φασόλια, τα «πανάρουν» με αλεύρι και τριμμένο αμύγδαλο, και το γευστικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

thecookbook

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...