Τα ζώδια και η περιοχή που θα ήθελαν να ζουν!

0

που θα σου ταίριαζε περισσότερο να ζήσεις!

Προτιμάς να έχεις την κατοικία σου στο πολύβουο κέντρο ή στην ηρεμία των προαστίων;

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας το πώς θα θέλαμε να είναι το σπίτι των ονείρων μας. Όμως πού θα βρισκόταν αυτό το σπίτι; Στο κέντρο της πόλης ή στα περίχωρα; Κοντά στη φύση ή σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία;

★ ΚΡΙΟΣ
Για τον Κριό το θέμα δεν είναι «πού» αλλά… πόσο νωρίτερα από το πλήθος. Με άλλα λόγια, θα πήγαινες να ζήσεις όπου δεν έχουν πάει ακόμα οι πολλοί, δημιουργώντας τη νέα «in» γειτονιά. Θα βρισκόσουν στην πρωτοπορία εκείνων που ανακαλύπτουν τη γοητεία μιας εγκαταλειμμένης βιομηχανικής περιοχής, για παράδειγμα. Ένα μέρος όπου μετά θα εγκατασταθούν καλλιτέχνες, διανοούμενοι, μοδάτα στέκια, ανεβάζοντας και την αξία των ακινήτων. Θα ήσουν επίσης ικανός να πας από τους πρώτους να ζωντανέψεις ένα σχεδόν ακατοίκητο χωριό και να ασχοληθείς με βιολογικές καλλιέργειες. Οπουδήποτε λοιπόν, αλλά πάντα στην εμπροσθοφυλακή.

★ ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος αγαπά τη γη, το πράσινο, τη φύση. Οι τσιμεντουπόλεις του προκαλούν ασφυξία. Και καθώς είναι άνθρωπος του σπιτιού και απολαμβάνει την παραμονή του εκεί, θέλει από τα παράθυρά του να μπαίνει καθαρό αεράκι και μια όμορφη θέα. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, θα προτιμούσες ένα σπίτι στην εξοχή ή σε ένα πράσινο προάστιο ή με θέα τη θάλασσα. Διαφορετικά, αν έμενες μέσα στην πόλη σε διαμέρισμα, θα ήταν προτιμότερο να γειτονεύει με κάποιο πάρκο, ώστε τουλάχιστον να κάνεις τις βόλτες σου. Και με μεγάλη βεράντα, φυσικά, για να έχεις τα αμέτρητα φυτά σου.

★ ΔΙΔΥΜΟΙ
Σαν Δίδυμος, εσύ είσαι γνήσιο παιδί της πόλης. Ακόμα και στον παράδεισο να σε έβαζαν να μείνεις, αν είχε ερημιά και ησυχία, θα μαράζωνες με μαθηματική ακρίβεια. Θέλεις να βρίσκεσαι κοντά σε κόσμο, να έχεις εύκολη πρόσβαση σε καταστήματα, γκαλερί, σινεμά, μπαράκια, σε όλα αυτά τέλος πάντων που εμπλουτίζουν τη γεμάτη κίνηση ζωή σου. Ο μόνος λόγος που θα συμφωνούσες να μείνεις σε μια πιο απόμερη περιοχή, θα ήταν αν είχες τη δυνατότητα να βρίσκεσαι γρήγορα στο κέντρο της πόλης, όταν θα σου ερχόταν η επιθυμία. Δηλαδή συνέχεια.

★ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Για τον Καρκίνο η οικογένειά του είναι προτεραιότητα, είτε την έχει είτε δεν την απόκτησε ακόμα. Το ιδανικό μέρος για σένα λοιπόν θα ήταν μια εκσυγχρονισμένη και αναβαθμισμένη εκδοχή από το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι». Με άλλα λόγια, ένα μεγάλο και άνετο σπίτι στα περίχωρα ή σε μια κωμόπολη, όπου θα μπορούσαν τα… υπάρχοντα ή τα μελλοντικά παιδιά σου να μεγαλώσουν με ηρεμία και έχοντας στη διάθεσή τους πολύ χώρο για παιχνίδι. Σε ενοχλεί η ιδέα να κλειστείτε οικογενειακώς σε ένα «κλειστοφοβικό» διαμέρισμα. Άσε που δεν θέλεις να δημιουργηθούν στα παιδιά σου ψυχολογικά απωθημένα!

★ ΛΕΟΝΤΑΣ
Αν είσαι Λέων, μπορείς να μείνεις εξίσου άνετα οπουδήποτε. Δεν δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς στις συνθήκες, οικονομικές ή προσωπικές, που θα σε φέρουν να ζήσεις είτε στο κέντρο μιας μεγαλούπολης, είτε σε ένα ήσυχο προάστιο. Υπάρχει όμως μία προϋπόθεση: Να βρίσκεσαι κοντά σε κόσμο. Αλλά όχι χαμένος στην ανωνυμία μέσα σε ένα αδιάφορο πλήθος. Θέλεις ανθρώπους γύρω σου, που να σε αναγνωρίζουν, να σε βλέπουν (με θαυμασμό, εννοείται) όταν κυκλοφορείς στη γειτονιά, να ασχολούνται μαζί σου. Με άλλα λόγια, η παρουσία σου να μην περνά απαρατήρητη.

★ ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος θέλει να μένει κάπου όπου να έχει λίγο απ’ όλα. Το πλαίσιο της τέλειας ζωής που φαντάζεται για τον εαυτό του, περικλείει ένα σπίτι που να του εξασφαλίζει ασφάλεια και ηρεμία, αλλά ταυτόχρονα να του δίνει την ευκολία της πρόσβασης σε όλες εκείνες τις πολιτιστικές δραστηριότητες που καλλιεργούν το πνεύμα του. Έτσι, μια καλή λύση για σένα θα ήταν να κατοικείς σε προάστιο ή σε μια ήσυχη γειτονιά, με παρκάκια και δρόμους με ψηλές δεντροστοιχίες, σε περιοχή που να προσφέρει και ένα επίπεδο κουλτούρας, με χώρους εκδηλώσεων πνευματικού ενδιαφέροντος.

★ ΖΥΓΟΣ
Αν είσαι Ζυγός, θέλεις να ζεις πολύ κοινωνικά, συναντώντας κόσμο και πηγαίνοντας σε μέρη που να καλύπτουν τα πολιτιστικά σου ενδιαφέροντα και την αισθητική σου. Έτσι, η απομόνωση σε ένα προάστιο δεν σε ικανοποιεί. Αλλά ταυτόχρονα δεν θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου σε μια γειτονιά πνιγμένη από κακόγουστες πολυκατοικίες. Μια καλή λύση για σένα θα ήταν να μένεις σε ένα σπίτι κάπου στα ψηλότερα σημεία της πόλης, ή σε ένα διαμέρισμα τελευταίου ορόφου, που να σου προσφέρει μια εντυπωσιακή θέα, υπεράνω της… ασχήμιας που μπορεί να βρίσκεται στα πέριξ.

★ ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Για τον Σκορπιό οπουδήποτε είναι καλά, φτάνει να υπάρχει νερό εκεί κοντά. Για την ακρίβεια, θάλασσα. Αλλά και μπόλικος κόσμος, φυσικά, γιατί η απομόνωση από τους ανθρώπους και από το κοινωνικό πάρε-δώσε ισοδυναμεί για εκείνον με θανατηφόρα πλήξη. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, το ιδανικό σου θα ήταν ένα σπίτι στην παραλιακή λεωφόρο μιας πόλης, ή τουλάχιστον αρκετά κοντά σε αυτήν, ώστε να σου έρχεται το… θαλασσινό αεράκι. Και να σου δίνεται η δυνατότητα να συχνάζεις στα πολυσύχναστα μέρη που αναπτύσσονται συνήθως σε αυτές τις προνομιούχες από πολλές απόψεις περιοχές.

★ ΤΟΞΟΤΗΣ
Αν είσαι Τοξότης, θέλεις κίνηση, ένταση και εναλλαγή εντυπώσεων, πράγματα που μπορεί να σου προσφέρει η ζωή στην πόλη. Από την άλλη πλευρά, όμως, πολλές από τις αγαπημένες σου δραστηριότητες γίνονται «εκτός». Γιατί σου αρέσουν οι ενασχολήσεις και τα σπορ που γίνονται στη φύση, όπως οι πεζοπορίες, η ποδηλασία, τα θαλάσσια αθλήματα. Το καλύτερο λοιπόν για σένα θα ήταν να μένεις σε κάποιο «στρατηγικό» σημείο, όπου να μη χρειάζεται να χάνεις ατέλειωτες ώρες στο αυτοκίνητο, όταν θέλεις να βγεις από την πόλη ή να φτάσεις σε χώρους με αθλητικές εγκαταστάσεις.

★ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως δεν θέλει να χάνει την παραμικρή ευκαιρία για επαγγελματική πρόοδο και προσωπική καλλιέργεια, ενώ παράλληλα επιδιώκει να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των εξελίξεων. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, βλέπεις το παρόν και το μέλλον σου μέσα σε μια μεγάλη πόλη, κοντά στα κέντρα των αποφάσεων, και σε καμιά περίπτωση σε έναν απομονωμένο οικισμό, μέσα στη φύση. Εκτός αν πάρεις σύνταξη… Και μάλιστα το ιδανικό σου είναι αυτό το σπίτι μέσα στην πόλη να βρίσκεται σε κάποιο ψηλό σημείο ή όροφο, ώστε να απολαμβάνεις την αίσθηση ότι είσαι κυρίαρχος.

★ ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αν είσαι Υδροχόος, επιδιώκεις να έχεις γνωριμίες και επαφές με πολύ κόσμο. Παρόλα αυτά, μια μεγαλούπολη ή μια απρόσωπη γειτονιά όχι μόνο δεν σου αρέσει αλλά σε κάνει να νιώθεις σαν ένα πρόβατο μέσα στο κοπάδι. Πιθανόν μια μικρή πόλη ή ένα προάστιο να σου ταιριάζει περισσότερο, γιατί μπορείς να γνωριστείς καλύτερα με ανθρώπους και να δραστηριοποιηθείς σε ζητήματα που να αφορούν την κοινότητα όπου μένεις. Κι όσο για την επικοινωνία σε μεγαλύτερη κλίμακα, ας είναι καλά το Ίντερνετ, που επιτρέπει να κρατάς τις αποστάσεις με τους άλλους ακριβώς στο σημείο όπου θέλεις.

★ ΙΧΘΥΕΣ
Ο Ιχθύς δεν θέλει να κατοικεί σε μέρη με κίνηση και φασαρία, γιατί οι έντονοι ρυθμοί τον αναστατώνουν. Από την άλλη, όμως, ούτε και θα γινόταν ερημίτης, αφού αγαπά την ανθρώπινη επαφή και την προσφορά προς τους άλλους. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, το καλύτερο μέρος για να μένεις είναι ένα προάστιο, δηλαδή μια ενδιάμεση λύση. Υπό μία προϋπόθεση: να βρίσκεσαι κοντά στο στοιχείο σου, το νερό, που σε χαλαρώνει. Αν δεν μείνεις κοντά στη θάλασσα ή σε ποτάμι, ας υπάρχει έστω ένα πάρκο με μια λιμνούλα στη γειτονιά σου.

astrologos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top