Χοιρινό ριγανάτο με κρεμμύδια, μανιτάρια και πουρέ πατάτας

0

Μια συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο.

Χοιρινό ριγανάτο με κρεμμύδια και μανιτάρια με τέλεια σάλτσα, σερβιρισμένο με πουρέ. Ένα σιγοβρασμένο φαγητό για μια τέλεια, πεντανόστιμη γεύση, μιας και το αργό μαγείρεμα είναι μια σταθερή αξία στη μαγειρική, αφού έχει την ιδιότητα να δίνει γευστικό βάθος στο φαγητό!

Υλικά συνταγής

Για το χοιρινό:
  • 1 κιλό χοιρινό από λαιμό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • αλάτι πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 600 γρ. ξερά κρεμμύδια κομμένα οριζόντια και μετά σε φέτες
  • 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 300 ml λευκό κρασί
  • 600 ml ζωμός κοτόπουλου σπιτικός
  • 10 γρ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1-2 κ.σ. κορν φλάουερ (αν απαιτηθεί)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα
Για το πουρέ πατάτας:
  • 1 κιλό πατάτες
  • αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 200 ml φρέσκο γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής

Για το χοιρινό:
  • Κόβετε το χοιρινό σε μεγάλα κομμάτια και το αλατοπιπερώνετε. Σε πλατιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το χοιρινό, σε παρτίδες για να μη πέφτει η θερμοκρασία, απ” όλες τις πλευρές του. Το αφαιρείτε από τη κατσαρόλα σε πιατέλα και το αφήνετε στην άκρη.
  • Πετάτε τα λίπη από τη κατσαρόλα, την επαναφέρετε στη φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τις φέτες κρεμμυδιών τις αλατοπιπερώνετε και τις σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πάρουν χρώμα και μαλακώσουν. Ρίχνετε και τις φέτες μανιταριών και σοτάρετε για 1 λ ακόμα. Βάζετε ξανά το χοιρινό στη κατσαρόλα με τα κρεμμύδια, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  • Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, ρίχνετε το ζωμό και μόλις έλθουν σε βρασμό, χαμηλώνετε αμέσως τη φωτιά, στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει τελείως το χοιρινό.
  • Πέντε λ πριν το αφαιρέσετε από τη φωτιά, διαλύετε 1 κ.σ. μουστάρδα μέσα σε λίγο ζωμό από το χοιρινό και το προσθέτετε στο φαγητό. Αν το φαγητό σας έχει πολλά υγρά ακόμα διαλύστε σε 1/4 φλ. τσαγιού 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ ή αλεύρι και ρίξτε το στη σάλτσα. Ανακινήστε τη κατσαρόλα το αφήνετε να σιγοβράσει για 2-3 λ και κατεβάστε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Για το πουρέ πατάτας:
  • Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους αλλά δεν τις καθαρίζετε. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να τις σκεπάζει και όταν έλθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τις σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζετε και μόλις μισο-κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε, τις αλέθετε στο μύλο λαχανικών και βάζετε το μείγμα στη κατσαρόλα. Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση και ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα για 2-3 λ μέχρι να φύγουν τα υγρά στη πατάτα. Προσθέτετε το βούτυρο λίγο λίγο ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί μετά από κάθε προσθήκη.
  • Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρολίτσα έχετε ζεστάνει το γάλα με τη κρέμα γάλακτος και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά το μείγμα γάλακτος, ακολουθώντας τη πιο πάνω διαδικασία, σταδιακά, μέχρι να έχετε ένα αφράτο ελαφρώς πηχτό μείγμα. 
  • Σερβίρετε ζεστό το πουρέ περιχυμένο με τη σάλτσα του χοιρινό μαζί με το χοιρινό πασπαλισμένο με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top