Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές


Οι πολύχρωμες πιπεριές δίνουν τόση νοστιμιά και άρωμα στο πιάτο μας...

Υλικά
  • 700 γρ. ψαρονέφρι, σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
  • 2 κρεμμύδια ξερά, σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 πιπεριές, κατά προτίμηση κέρατο, καθαρισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, καθαρισμένο και τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ή φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα ή 1½ κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το καρότο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι (που χρησιμοποιήσαμε πιο πάνω) στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. 
  • «Σβήνουμε» με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά, ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε την τηγανιά με αφράτο πιλάφι, γιαούρτι και ντοματοσαλάτα με βασιλικό.
  • Στο ποτήρι μας ένα Chardonnay ή ένα Sauvignon Blanc, και τα δύο βαρελάτα. Εναλλακτικά, ένα στιβαρό ροζέ ή ένα φρουτώδες ερυθρό.

gastronomos

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...