Έλεος πια με τις drama queens του facebook!


Δεν το λέω με κακία. Τουναντίον.

Όλοι έχουμε έναν φίλο στο facebook που μοιράζεται πολλά πράγματα απ’ την προσωπική του ζωή. Εννοώ που μοιράζεται πάρα πολλά πράγματα και κυρίως τα αρνητικά της ζωής του. Τόσα πολλά που ξέρεις πότε ερωτεύτηκε, πότε έφαγε χυλόπιτα, πότε χώρισε, πότε τα έσπασε με κάποιον φίλο του και -που να πάρει η οργή- πότε συνέβη το οτιδήποτε στα γκομενικά του. Αυτόν τον φίλο που επιλέξαμε να μη διαβάζουμε ενημερώσεις του, αλλά κρατήσαμε στους φίλους μάλλον για τους τύπους, τον ξέρουμε καλύτερα κι απ’ τους κολλητούς μας κι όχι από επιλογή, τον μάθαμε εντελώς αναγκαστικά και με το στανιό. Γιατί; Γιατί έτσι!

Θέλησε να μοιραστεί τον καημό του κι ανεβάζει 275 και καλά ιντελεκτουέλ quotes ανά second με το ίδιο περίπου περιεχόμενο: πόσο σωστός ήταν αυτός και πόσο λίγο εκτιμήθηκε, μέχρι να υποτροπιάσει και να το γυρίσει σε κάτι σκυλάδικα, τα τελευταία των τελευταίων όπου παίζει στα μαγαζιά που το λαλάει ο αοιδός μαζί με το ποτό αντί για ξηροκάρπια να φιλεύουν τους θαμώνες Friskies. Κι αν ξεπεράσει κι αυτή τη φάση, σειρά έχουν οι 75.000 φωτογραφίες με τους φίλους του σε φάση «ζήλια-ψώρα, κοίτα τι καλά που περνάω», γιατί όλοι το ξέρουν πως έτσι και μόνο έτσι πείθεις τον κόσμο ή και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Κι εσύ που παλεύεις να μη δεις ενημερώσεις του, δόλιο ανθρωπάκι, θα τον φας στη μούρη, θες-δε θες, γιατί η Μάρθα Βούρτση των σόσιαλ έχει βγάλει κάλους πατώντας δημοσίευση, αλλά το πιο τραγικό δεν είναι που σου τρίβει τη μίρλα του στα μούτρα σου. Το πιο τραγικό είναι πως αν σχολιάσεις κάτω απ’ την κλάψα του γιατί κάνει έτσι, κινδυνεύεις είτε να σου εξιστορήσει το «δράμα» του κι ας το κάνει για εκατομμυριοστή φορά, είτε να σου πει το θεϊκό «καλά είμαι, απλά αναθεωρώ ανθρώπους» ή κάποια άλλη παρόμοια ατάκα. Και κάπου εκεί αναρωτιέσαι δικαίως: «αφού είσαι καλά, βρε Βασιλάκη Καΐλα, γιατί μας έχεις πεθάνει στις δημοσιεύσεις-μανιφέστο γκρίνιας; Τι πάει στραβά μαζί σου;».

Γιατί ότι κάτι πάει στραβά, αδερφάκι μου, να το έχεις σίγουρο! Ποιος λογικός άνθρωπος θέλει να εκτίθεται τόσο η «αρνητική» του πλευρά; Ποιος γουστάρει να παρουσιάζεται ως γκαντεμόσαυρος; Καλά το μάντεψες! Αυτός που έχει θέμα κι επιζητά την προσοχή των άλλων. Γιατί; Μα γιατί είναι drama queen. Γιατί αρέσκεται στο να του δίνουν σημασία, να τον «χαϊδεύουν» και να τον συμμερίζονται ακόμα κι αν όλα αυτά προέρχονται από οίκτο. Μπορεί να είναι καθαρή λύπηση και τίποτα άλλο, μα δεν τον απασχολεί. Αρκεί που δίνεις σημασία και μπορεί να συνεχίσει να κλαίγεται.

Αυτόν τον τύπο ανθρώπου τον λυπάμαι, όχι γιατί περνάει όσα περνάει -άλλωστε από ένα σημείο κι έπειτα πρέπει να το’ χει η κούτρα σου να κατεβάζεις ψείρες-, αλλά γιατί δεν έχει τον πρέποντα αυτοσεβασμό και την απαιτούμενη αυτοεκτίμηση. Αν σέβεσαι ο ίδιος τον εαυτό σου, κρατάς τον καημό σου για τους δικούς σου ανθρώπους που και θα συνδράμουν και θα σε νιώσουν.

Θα πεις και δυο κουβέντες να βγάλεις την πίκρα σου, το καταλαβαίνω, αλλά δε θα δώσεις άρτο και θεάματα στον κάθε τυχαίο γιατί, ό,τι και να λέμε, ο κόσμος δεν είναι ιδανικός και καταλήγεις να είσαι θύμα σχολιασμού στον περίγυρο. Κατάλαβέ το· η προσωπική σου ζωή αφορά εσένα και μόνο. Μη χρησιμοποιείς το facebook για να γίνεις η επόμενη Ρούλα Βροχοπούλου!

Δεν το λέω με κακία. Τουναντίον. Το λέω με κάθε καλή πρόθεση. Αν δεις το προφίλ σου στο facebook θα αντιληφθείς πόσο γραφικός είσαι. Κατάντησες πιο γραφικός κι απ’ τα σοκάκια της Σαντορίνης. Και κατά πάσα πιθανότητα, είσαι έτσι κι έξω από αυτό. Είσαι για πολλούς ανθρώπους αυτό που λέμε «τοξικός». Κανείς δε θέλει κάποιον που όλη την ώρα κλαίγεται και σου αδειάζει τις μπαταρίες, πώς να το κάνουμε; Κι αν νομίζεις πως όσοι έχεις μαζέψει και σε νταντεύουν θα το κάνουν για πάντα, γελιέσαι. Σπάσε τον κύκλο, γίνε καλύτερος άνθρωπος, σεβάσου την ίδια σου την ιδιωτικότητα και θα έρθουν και καλύτερες μέρες. Μεταξύ μας, εσύ θα τις φέρεις με τη στάση σου!

Γράφει η Σουζάνα Ντεζούκι
pillowfights

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...