Αν σκοπεύεις να ονειρευτείς, κάντο να αξίζει


τότε θα μπορείς να χαμογελάς και να’σαι περήφανος...

Πρόσφατα συνάντησα μια επιγραφή μπροστά μου με έντονα κεφάλαια γράμματα να λέει το εξής: ~Υπενθύμιση~ “Ο.Ν.Ε.Ι.Ρ.Ε.Υ.Τ.Ε.Ι.Τ.Ε “και τότε σκέφτηκα…
–Μα καλά ποιός έξυπνος γράφει αυτή τη ταμπέλα με τόσο έντονα γράμματα και την βάζει στη μέση του πουθενά;
–Να ονειρευτείς;
–Ποιόν;
–Τι;–και για ποιό λόγο;
Σε τί ωφελούν άραγε τα όνειρα που κάνουμε καθημερινά; Θα μπορούσαμε να μιλάμε ατέλειωτες ώρες περί ονείρου ωστόσο θα εστιάσω σε δύο βασικούς παράγοντες. Τα όνειρα μας είναι διάφορες σκέψεις υποσυνείδητες που λειτουργούν σαν μηχανισμοί άμυνας του εγκεφάλου.

Συγκεκριμένα,τα όνειρα είναι διάφορα “μηνύματα” όπως υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι,τα οποία έχουν σκοπό να σε προειδοποιήσουν για κάτι ή ακόμη και να σου δώσουν μια απάντηση σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Τα όνειρα θέλουν το χρόνο τους για να υλοποιηθούν. Δεν αρκούν από μόνα τους. Χρειάζεται να τους δώσεις δύναμη κι ενέργεια για να τα πραγματοποιήσεις.

Ένα αποτελεσματικό λειτουργικό σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς σε διάφορες χώρες είναι να σημειώνεις ότι και όσα θυμάσαι έστω και με δύο λέξεις. Αυτό θα βοηθήσει να έχεις μια πλήρη εικόνα του τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ και να χρειαστεί να λάβεις μια σημαντική απόφαση μες τη μέρα.

Μαγεία είναι να μπορείς να ονειρεύεσαι αυτά που έχεις βάλει στόχο και να τους δίνεις το έναυσμα της υλοποίησης τους. Να είσαι χαρούμενος κι αισιόδοξος για τα όνειρα σου ώστε να επιφέρεις το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Κι όταν έρθει η στιγμή που θα ζωντανέψει ολόκληρο τότε θα μπορείς να χαμογελάς και να’σαι περήφανος που είδες τον κόσμο με αλλά μάτια μέσα από τα όνειρα σου.

Μη ξεχνάς μια σπουδαία φράση του Γκιμπράν που υποστηρίζει ότι “Να πιστεύεις στα όνειρα,γιατί σε αυτά είναι κρυμμένη η πύλη της αιωνιότητας”!!!

Της Άννας Συργιάννη
anapnoes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...