Στου Πι-Περού Τις Γειτονιές

0

Μια χώρα για πολύ “αντβέντσιουρ” να ‘ούμε. Την προτείνω…

Ωραία χώρα να ‘ούμε! Φοβερή χώρα! Με τρέλανε “σε λέω”. Αν και μου βγήκε λίγο η Παναγία να ‘ούμε αλλά εντάξει… Το γούσταρα πολύ  να’ ούμε!

Ντάξει… Θέλει φράγκα να ούμε για να απολαύσεις, αλλά είπαμε… Ας είναι καλά ο Άγιος Ανδρέας ο Παπανδρέας να ούμε, που μαζεψαμε μερικά λεφτουδάκια για να δούμε και εμείς τον κόσμο να ‘ούμε! Μη μείνουμε αμόρφωτοι να ‘ ούμε…

Πρώτο πράμα να ‘ούμε… πριν αποφασίσετε να “έρθουτε” προς τα εδώ… Κάντε κάνα τρίμηνο γυμναστική να ‘ούμε και γρήγορο περπάτημα και…”αερόβικς” (πώς τα λένε…) γιατί αν “θέλουτε “ να πάτε στα Μάτσου Πίτσου/Ζίου Ζίτσου (πώς τα λένε…) θα φτύσετε το γάλα “τσή μανούλας σας” να ’ ούμε.

Βέβαια… Αξίζει! Γαμάτο!Φοβερό… Να πας εκεί στο μονοπάτι των Ίνκα να ‘ούμε, να περπατήσεις εκεί να δεις τις πέτρες, τις αρχαίες να ‘ ούμε, να σου φύγει το καφάσι! Και να αναρωτιέσαι… Πως τα κουβάλησαν όλα αυτά οι πούστηδες μέχρι εδώ πάνω να ‘ούμε! Εδώ πάμε να ανεβούμε εμείς με ορειβατικά, αντί-ανεμικά, βιταμίνες, τρία κιλά “Λουτράκι Καραντάνη” και στα 5 μέτρα μας έχει κοπεί ανάσα να ‘ούμε.

Ξανά λέω… Φοβερό είναι γιατί βλέπεις και “άλλους πολιτισμοί” να ‘ούμε και αυτό σου ξυπνάει το μυαλό να ‘ούμε, ότι εντάξει… Δε ήταν μόνο οι Περικλήδες, οι Αλέξανδροι κι οι Αγαμέμνωνες που γράψανε ιστορία… Ήταν κι άλλοι λαοί, μπορεί και πιο μπροστά από εμάς να ‘ούμε. Με αστρονομίες, μαθηματικά, αρχιτεκτοκνικές, χειροτεχνίες… Απ’ όλα είχανε “οι Ίνκα “ να ‘ούμε.

Και το καλύτερο… Εγώ έμαθα πως τα έφτιαξαν όλα αυτά εκεί πάνω. Ρώτησα εγώ και έμαθα. Μασούσανε κόκα όλη μέρα. Τίγκα στη κόκα το Αρχαίο Περού! Τίγκα! Όχι ναρκωτικά και τέτοια. Φυτό είναι ρε να ‘ούμε. Το μασάς και πετάς να ‘ούμε! Το σερβίρουν και σε τσάι. Εγώ να ‘ούμε έτσι την έβγαλα. Έπινα ένα τσαγάκι το πρωί, “σιαχνόμουνα” και έπαιρνα τα βουνά. Όχι βέβαια για πάνω από 3 μέρες να ‘ούμε. Τρεις μέρες και πολλές είναι. Αν αντέχουτε παραπάνω να πάτε και να κατασκηνώσετε κιόλας να ‘ούμε. Μόνο μην πάτε Ιούλιο Αύγουστο γιατί βρέχει να ‘ούμε και θα γίνεται σαν … ”κλαμμένα μ●○●♤α στο Μάτσου Πού●○ου”! Χα χα χα χα χα καλό έτσι; Όχι απλά το λέω για να προστατεύσω τους αναγνώστες να ‘ούμε!


Σοβαρά τώρα… Θα δεις ‘κει πάνω τείχη, πυραμίδακια, σκαλισμενες πέτρες να ‘ούμε, αγάλματα με θεότητες… Ωραία πραματα να ‘ούμε. Σεβασμός και θαυμαστός μόνο να ‘ούμε, να πάτε.

Πήγα και στην πρωτεύουσα “στα Λίμα” να ‘ούμε! Νταξει! Έχουν εκεί δύο πλατείες με παλάτια και κάτι ωραία κτίρια να ‘ούμε. Καλοί “ανθρώποι” είναι μωρέ… Ταλαιπωρημένοι! Τους πηδήξαν όλοι να ’ ούμε… Ήρθαν εδώ οι σφάχτες οι Σπανιόλοι, πήραν το χρυσάφι από τους Ίνκα και μετά ήρθαν κι οι Γάλλοι κι οι Πορτογάλλοι και όλοι και σφάζανε και βιάζανε. Για βάλε όλα αυτά κάτω να όύμε, βάλε τα στο μίξερ με λίγο Ίνκα και σκλάβους μαύρους και θα δεις την ράτσα του “ Πι-Περού “, που λέει και ο Τριβιζάς ( όχι για να μη μας περάσουτε και για αγράμματους να ‘ούμε).

Κι όλο αυτό το τουρλού τουρλού να ‘ούμε βγαίνει και στην αρχιτεκτοκνικές αλλά και στο φαγητό να ‘ούμε. Α ωραία φαγητό να ‘ ούμε είχε… Πολύ ωραία…

Να φας “τσεβίτσε “, “τσεμπίτσε” πως το λένε να σου φύγει ο τάκος. Σα σούσι είναι που το ψήνεις με λεμόνι είναι. Και “Λόμο Σαλτάδο” ( “σαλτιπάγκο” πως το λένε) που είναι βασικά μοσχάρι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με κάτι φυτά και μυρωδικά μέσα να ‘ούμε. Νόστιμα δε λέω αυτό είχε και κάτι μπριτζόλες μουσκαρίσιες… Όνειρο να ‘ούμε!

Και δε φεύγεις αν δε πιεις και το “Πίσκο Σουρ… Πίσκο Σάουρ” πως το λένε. Το κάνουνε οι πούστηδες με κάτι φρούτα μέσα “Μαρακούχα” κάτι Παπάγιες κάτι αυγά… Φοβερό… Να σου πω από σαν τι είναι να ‘ούμε… Σας να πίνεις ρακί, με χυμό φρούτων και αφρό από ‘πάνω να ‘ούμε. Βέβαια στα δύο ποτήρια την έχεις ακούσει αλλά… μια χαρά. Κατεβαίνει το άτιμο.

Και φτώχεια έχει και λεφτάδες έχει. Απ’ όλα έχει το Πι-Περού να ‘ούμε. Έχει και μια άλλη πόλη την Αρεκίπα (συμπρωτεύουσα να ‘ούμε) κάπου εκεί στα νότια, πάνω σε 2700 χιλιάδες μέτρα υψόμετρο. Τρία ηφαίστεια την περικυκλώνουν να ‘Ούμε! Το ένα καίει ακόμα…

Αυτά για το Πι-Περού να ‘ούμε! Να πάτε να ‘ούμε, αλλά να μη πιείτε πολλά “Πίσκα”, και να μάσατε κόκες στα “Μάτσου Πίτσες” για να αντέχετε να ‘ούμε! Μια χώρα για πολύ “αντβέντσιουρ” να ‘ούμε. Την προτείνω…

TRAVEL COCK
kissmygrass
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top