Πένες με απάκι

0

Μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για ζυμαρικά με καπνιστό απάκι.

Υλικά
  • Κομμένο μικρά κομματάκια απάκι: 300 γρ. (μπορεί να αντικατασταθεί με σύγκλινο)
  • Κοντά ζυμαρικά: 500 γρ. (πένες κατά προτίμηση)
  • Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές (αν χρησιμοποιήσετε σύγκλινο δεν χρειάζεται)
  • Κομμένο πολύ λεπτές φέτες κρεμμύδι: 1 μέτριο
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
  • Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 2 μεγάλες
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
  • Ξερό θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο: από μισό κουταλάκι
  • Ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι
  • Τριμμένη Κρητική γραβιέρα: όσο σας αρέσει για πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Κόβετε το απάκι σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζετε το κρέας. 
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαραίνετε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, τα αρωματικά και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει, περίπου 15 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις πένες. Τις στραγγίζετε και τις κρατάτε ζεστές. 
  • Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα, την ανακατεύετε με τις πένες.
  • Μοιράζετε στα πιάτα, πασπαλίζετε με τριμμένη γραβιέρα και σερβίρετε αμέσως.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top