Μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για ζυμαρικά με καπνιστό απάκι.
Υλικά
- Κομμένο μικρά κομματάκια απάκι: 300 γρ. (μπορεί να αντικατασταθεί με σύγκλινο)
- Κοντά ζυμαρικά: 500 γρ. (πένες κατά προτίμηση)
- Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές (αν χρησιμοποιήσετε σύγκλινο δεν χρειάζεται)
- Κομμένο πολύ λεπτές φέτες κρεμμύδι: 1 μέτριο
- Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
- Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 2 μεγάλες
- Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
- Ξερό θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο: από μισό κουταλάκι
- Ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι
- Τριμμένη Κρητική γραβιέρα: όσο σας αρέσει για πασπάλισμα
- Κόβετε το απάκι σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζετε το κρέας.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαραίνετε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, τα αρωματικά και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει, περίπου 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις πένες. Τις στραγγίζετε και τις κρατάτε ζεστές.
- Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα, την ανακατεύετε με τις πένες.
- Μοιράζετε στα πιάτα, πασπαλίζετε με τριμμένη γραβιέρα και σερβίρετε αμέσως.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.