Πόσους λόγους έχεις να πίνεις συχνά κακάο;


αφέψημα με ιδιαίτερα ευεργετική δράση στον οργανισμό.

Οι λόγοι για να εντάξεις ένα ζεστό ρόφημα κακάο στις καθημερινές διατροφικές σου συνήθειες είναι πολλοί. Ιδού μερικοί:

Το κακάο προσφέρει απλόχερα αντιοξειδωτικές ουσίες
σε διπλάσια ποσότητα από το κόκκινο κρασί και τριπλάσια έως τετραπλάσια από το πράσινο τσάι.

Τα δυνατά φλαβονοειδή του βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, την οξυγόνωση του εγκεφάλου και τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ μειώνουν την αρτηριακή πίεση, εμποδίζουν την αθηροσκλήρωση και καταπολεμούν την κόπωση. Λέγεται μάλιστα ότι το κακάο έχει την ίδια ευεργετική αντιθρομβωτική δράση με την ασπιρίνη.

Είναι θρεπτικό, πλούσιο σε μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο, κάλιο, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Όταν δεν περιέχει ζάχαρη, συμβάλλει στην καύση του λίπους και στην υγιεινή του στόματος!

Ζεστό και αγχολυτικό

Το κακάο πίνεται ζεστό, επειδή τότε απελευθερώνονται τα περισσότερα αντιοξειδωτικά του. Οι Ευρωπαίοι, μόλις το γνώρισαν (από τους Αζτέκους), αρχικά το έπιναν για να κατευνάσουν τον θυμό τους, αλλά και για να τους φτιάξει το κέφι. Σωστή κίνηση, αφού το κακάο μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του άγχους και ανεβάζει κατακόρυφα τα επίπεδα των χημικών ουσιών που προκαλούν ευφορία.

Με μέλι, χωρίς γάλα

Καλύτερα να το προτιμήσεις χωρίς γάλα, γιατί το γάλα περιορίζει τη δράση των ευεργετικών ουσιών του. Γευστικά ταιριάζει καλύτερα με το μέλι παρά με τη ζάχαρη – προσφέροντας έναν θαυμάσιο θρεπτικό συνδυασμό.

bimag

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...