Τα φανερά ή τα …κρυφά ατού των 12 ζωδίων!

0

που ορισμένες φορές είναι το «σωσίβιο» της ζωής μας.

Τελικά, κάποιες φορές, η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά. Όλοι έχουμε τις φανερές ή τις κρυφές μας χάρες. Εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε και να τα καταφέρνουμε στη ζωή. Ο καθένας μας είναι μοναδικός και ταυτόχρονα, πέρα από τις εμπειρίες της ζωής, ασυναίσθητα φέρουμε κάποια χαρακτηριστικά που ορισμένες φορές είναι το «σωσίβιο» της ζωής μας.

ΚΡΙΟΣ

Βρε… «όχι θα κάτσω να σκάσω!» Σίγουρα, για έναν Κριό γράφτηκε αυτό το τραγούδι. Ο Κριός, όσο κι αν στεναχωρηθεί ή πληγωθεί βαθιά από κάτι, όσο κι αν πιστεύει ότι ποτέ δεν θα το ξεπεράσει στη ζωή του, σε ανύποπτο χρόνο κι εκεί που δεν το περιμένεις ούτε εσύ αλλά ούτε κι εκείνος, θα βάλει πλώρη και πάλι για νέα ταξίδια. Δεν έχει χρόνο για χάσιμο, αρκεί κάτι νέο να του ερεθίσει την προσοχή και να ξυπνήσει μέσα του εκείνη την αρχέγονη παρορμητική του δύναμη. Γεννημένος εξάλλου στην αρχή της Άνοιξης, δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς. Η ζωή προχωρά κι εξελίσσεται. Δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Εκείνος είναι φτιαγμένος για να ονειρεύεται και να κάνει νέες αρχές στη ζωή του. Όσο για τον ερωτικό τομέα της ζωής του… θέλει κι ερώτημα; Turbo κατάσταση!

ΤΑΥΡΟΣ

Η επιμονή και η υπομονή είναι το παν για την επιτυχία. Ή, τουλάχιστον, κάπως έτσι χαρακτηρίζει εκείνος την ξεροκεφαλιά και το πείσμα του. Το θέμα όμως είναι ότι μ’ εκείνον λειτουργεί και αποδίδει αυτή η μέθοδος. Είναι εξαιρετικά πρακτικός και ξέρει να βάζει σε σωστή σειρά τις προτεραιότητες της ζωής του. Καταστρώνει μεθοδικά τις κινήσεις του και ξέρει να περιμένει μέχρι να ωριμάσουν οι καταστάσεις. Ακόμη κι αν κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγιζε, ξέρει να περιμένει και να επαναλαμβάνει τις κρούσεις του μέχρι να τα καταφέρει. Όσο δε για το ερωτικό κομμάτι της ζωής του, σωστός Ταύρος! Είπαμε, ο άνθρωπος ξέρει τι θα πει επιμονή κι υπομονή…!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Μπορεί και κάνει ταυτόχρονα, από φρικασέ… μέχρι τον οικονομικό ισολογισμό της εταιρείας του! Έξυπνος και πολυπράγμων. Ευέλικτος και ευπροσάρμοστος. Μπορεί και διαχειρίζεται ακόμη και τις αρνητικές καταστάσεις προς όφελός του. Είναι εξαιρετικά διπλωμάτης και στο τέλος κερδίζει και την πιο δύσκολη παρτίδα. Ακόμη κι αν κάποια στιγμή αναγκαστεί να μιλήσει έξω από τα δόντια, θα το κάνει με τέτοιον τρόπο που στο τέλος, ακόμη κι αν δεν αρέσουν στους άλλους αυτά που θα τους πει, θα αναγκαστούν να παραδεχτούν τουλάχιστον ότι του αναγνωρίζουν την ειλικρίνεια και τη θέση που τηρεί. Στο ερωτικό παιχνίδι, είναι γοητευτικός και εξαιρετικά …τυχερός παίκτης!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είναι μια τεράστια αγκαλιά για όλους. Τώρα, αν, κάποιες φορές, καταντά λίγο ασφυκτικό αυτό το αγκάλιασμα, είναι γιατί οι άλλοι μπορεί να μην έβαλαν το σωστό μέτρο στις σχέσεις μεταξύ τους. Γενικά όμως, αυτό που τον κάνει και ξεχωρίζει έναν Καρκίνο, είναι το πραγματικό ενδιαφέρον που δείχνει για τα θέματα των άλλων και ειδικά όταν οι άλλοι τον εμπιστεύονται και ζητούν τη βοήθειά του. Έχει ενσυναίσθηση και δείχνει αληθινή συμπόνια για εκείνους που το έχουν ανάγκη. Θέλει να τους φροντίζει και να τους βοηθά. Στον ερωτικό τομέα της ζωής του, είναι το ήσυχο λιμάνι που μπορεί κάποιος να ξεκουραστεί και να αφεθεί να κάνει νέα όνειρα στη ζωή του. Εξάλλου, έχει δίπλα του έναν πιστό και άξιο συνοδοιπόρο!

ΛΕΩΝ

Εκτός από ξεχωριστός και ιδιαίτερα εντυπωσιακός τύπος, εκείνο που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η δύναμη και η εμπιστοσύνη που εμπνέει στους άλλους. Νιώθεις πως άπαξ και του εκμυστηρευτείς το πρόβλημά σου, θα κάνει τα πάντα για να σε βοηθήσει. Και δεν έχεις άδικο. Όντως, νιώθει μεγάλη ευθύνη και το θεωρεί θέμα τιμής να βοηθήσει όποιον τον εμπιστεύεται. Είναι άνθρωπος γενναιόδωρος σε όλα τα επίπεδα, συναισθηματικά και υλικά. Σε μια εποχή που πολλοί φοβούνται να ανοιχτούν και να παραδεχτούν τα αισθήματά τους, εκείνος πάει κόντρα στο ρεύμα και αποδεικνύει πως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς! Στον ερωτικό τομέα, είναι από εκείνους τους χαρισματικούς άντρες που δεν θα σε απογοητέψουν ποτέ και ξέρει πώς να σε κάνει να νιώθεις εξαιρετικά πολύτιμη!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο σταθερός και γήινος χαρακτήρας του προσδίδει μια ασφάλεια στους ανθρώπους που κινούνται γύρω του. Ακόμη κι αν κάποιες φορές, η εμμονή του με κάποιες συνήθειες μπορεί να εκνευρίσει, τελικά καταφέρνει να κερδίσει αυτό που θέλει. Είναι εξαιρετικά ορθολογιστής και πρακτικός στη ζωή του. Όταν χτυπά μια πόρτα και δεν ανοίγει, δεν θα χάσει για πολύ το χρόνο του περιμένοντας. Απλώς, θα πάει στην επόμενη. Ξέρει να αποδέχεται πότε κάτι δεν προχωρά άλλο και πότε να το τελειώνει. Θα χειριστεί με εξαιρετική ψυχραιμία τις δύσκολες καταστάσεις και θα καταφέρει να βρει πάντα ένα θετικό μήνυμα μέσα σ’ αυτές. Στον ερωτικό τομέα, είναι σωστή αποκάλυψη. Εκεί, θα απελευθερώσει όλη του τη δημιουργικότητα και φαντασία και πιστέψτε με, έχει μεγάλη φαντασία…!

ΖΥΓΟΣ

Ποιος είναι αυτός που θα αρνηθεί την καλή πρόθεση σε έναν Ζυγό; Είναι εκείνος που ξέρει να εστιάζει στην καλή και θετική πλευρά των ανθρώπων και των καταστάσεων που βιώνει. Είναι εκείνος που θέλει αρμονικές σχέσεις στο περιβάλλον του και θα κάνει ό, τι περνά από το δικό του χέρι για να συμβιβάσει καταστάσεις και να συμφιλιώσει πρόσωπα γύρω του. Είναι άνθρωπος κοινωνικός και εύκολα προσεγγίσιμος. Επίσης, είναι ένας στοργικός και δοτικός σύντροφος και ταυτόχρονα φίλος με το έτερον του ήμισυ. Στον ερωτικό τομέα, είναι εξαιρετικά τολμηρός, φλερτάρει με ένα μοναδικό τρόπο και ξέρει να παίζει όλα τα παιχνίδια!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο θα μετάνιωνε ένας Σκορπιός, είναι εκείνο …που δεν τόλμησε ποτέ να κάνει! Αν και δεν είναι πολλά αυτά που δεν τόλμησε. Αυτό ίσως είναι και το πιο ξεχωριστό του προσόν. Το ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, εκείνος, με τη δύναμη της θέλησης και των συναισθημάτων του, μπορεί να είναι από τους πιο δυνατούς ανθρώπους. Όποια και να είναι η έκβαση μιας κατάστασης, θα ξέρει τελικά ότι εκείνος τουλάχιστον έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Το ζητούμενο είναι να τα έχει καλά με τον εαυτό του και τελικά το καταφέρνει. Δύναμη χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που τον βοηθούν να ξεχωρίζει. Όσο, δε, αφορά την ερωτική του ζωή, εδώ το θέμα κινδυνεύει να γίνει αυστηρώς …ακατάλληλο!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ποιος μπορεί να αντισταθεί μπροστά στην αισιοδοξία, την καλή διάθεση και το γοητευτικό χαμόγελο ενός Τοξότη; Η σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά και ότι για όλα τα θέματα υπάρχει πάντα η κατάλληλη λύση, είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους που ζουν κοντά σε έναν Τοξότη, να αλλάζουν οπτική στη ζωή τους και να νιώθουν ασφαλείς. Η αποφασιστικότητά τους να κάνουν αυτό που θέλουν, η έντονη φύση του χαρακτήρα τους, η αγάπη τους για οτιδήποτε καινούριο και οι ανοιχτοί τους ορίζοντες, είναι το σήμα κατατεθέν της θετικής τους πλευράς. Κανείς δεν μπορεί να τους θυμώσει για πολύ, γιατί ακόμη κι όταν διαφωνούν μαζί του, δεν μπορούν παρά να σεβαστούν την ελεύθερη φύση του. Στον ερωτικό τομέα της ζωής τους, είναι πραγματικά ευφάνταστοι και ευρηματικοί!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Στιβαρός, έξυπνος, λογικός, δημιουργικός, αποτελεσματικός… Μερικά μόνο από τα γήινα και χαρισματικά χαρακτηριστικά του! Ξέρει να βάζει μέτρο αλλά και φρένο, αν χρειαστεί, προκειμένου να επανεξετάσει μια κατάσταση και να επαναπροσδιορίσει την τακτική του. Δεν είναι απόλυτος, ορισμένες φορές όμως, μπορεί να δίνει την εντύπωση αυτή αλλά αυτό συμβαίνει γιατί είναι πάντα προσηλωμένος στο στόχο του. Για να φτάσει όμως στο τελικό αποτέλεσμα, ξέρει πώς να ελιχθεί όταν χρειαστεί ή ακόμη και να αλλάξει για λίγο κάποιες προτεραιότητες στη ζωή του. Όταν δίνει το λόγο του, ξέρει να τον κρατά κι είναι από εκείνους που ξέρουν τι θα πει ήθος, εμπιστοσύνη και εντιμότητα. Στην ερωτική του ζωή… είναι η Γη του Πυρός!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η ελεύθερη φύση του, εκείνη η λάμψη στα μάτια του που θυμίζει κάτι ανάμεικτο από τρέλα και ευφυΐα, ο ασυμβίβαστος χαρακτήρας του, είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός Υδροχόου που άλλοτε γεννά έντονη συμπάθεια και άλλοτε… θέλεις να του σπάσεις το κεφάλι! Όπως και να ’χει όμως, τα συναισθήματα είναι πάντα έντονα. Όπως έντονη και πληθωρική είναι και η δική του προσωπικότητα. Δεν μπορείς όμως ποτέ να του κρατήσεις κακία και αυτό γιατί κατά βάθος πάντα ξέρεις ότι ποτέ δεν σκέφτηκε πονηρά ή με κακή πρόθεση. Είναι ένας πραγματικός φίλος, είναι εκείνος που ξέρει να πολεμά και να αγωνίζεται για το κοινό καλό, είναι επίσης εκείνος που θα υποστηρίξει και θα φροντίσει κάθε αδικημένο. Τελικά, είναι απλά αυτός που είναι και δεν έχει να κρύψει κάτι. Καθαρή και διάφανη ενέργεια. Στον ερωτικό τομέα της ζωής του, είναι πραγματικά πρωτοπόρος ο άνθρωπος…!

ΙΧΘΥΣ

Τρυφερός, συναισθηματικός, ερωτικός, ονειροπόλος, καλλιτέχνης, με όλη τη σημασία της λέξης. Ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή και χαίρεται να δημιουργεί τις καταστάσεις εκείνες που θα επιτρέψουν και στους άλλους να το κάνουν. Δοτικός και με ιδιαίτερες ευαισθησίες. Αυτό που τον σώζει όμως στις δύσκολες καταστάσεις, είναι η ιδιαίτερη διαίσθηση που έχει και ξέρει πώς να αποφεύγει τις κακοτοπιές, ακόμη και την τελευταία στιγμή. Γνωρίζει αρκετά καλά τον εαυτό του και τον έχει αποδεχτεί. Ακόμη κι αν κάποιος του θυμώσει, θα είναι για λίγο κι αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να σταθεί ανεπηρέαστος μπροστά σε εκείνα τα παιδικά και αθώα μάτια. Κατά βάθος όμως, ξέρει πολύ καλά πώς να πατάει τα «κουμπιά» των άλλων για να έχει τα ποθητά αποτελέσματα. Στην ερωτική του ζωή… ε είπαμε, ο άνθρωπος είναι καλλιτέχνης!

e-zwdia
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top