Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές

0

Καλή σας όρεξη...

ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κιλό ξερό ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά
  • 2  αυγά
  • 1/2 κουταλάκι κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 230 γρ. ελιές πράσινες ξιδάτες
  • λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • λίγο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια τριμμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το λάδι, το ψωμί (το οποίο έχουμε μουλιάσει σε νερό και στραγγίσει πολύ καλά) ή τη φρυγανιά, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. 
  • Πλάθουμε τα σουτζουκάκια δίνοντας τους στενόμακρο σχήμα και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Για τη σάλτσα: 
  • Σε πλατύ σκεύος βάζουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. 
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου να πάρουν 2-3 βράσεις, ρίχνοντας από πάνω τις ελιές.
Σερβίρονται ζεστά.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top