Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές


Καλή σας όρεξη...

ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κιλό ξερό ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά
  • 2  αυγά
  • 1/2 κουταλάκι κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 230 γρ. ελιές πράσινες ξιδάτες
  • λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • λίγο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια τριμμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το λάδι, το ψωμί (το οποίο έχουμε μουλιάσει σε νερό και στραγγίσει πολύ καλά) ή τη φρυγανιά, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. 
  • Πλάθουμε τα σουτζουκάκια δίνοντας τους στενόμακρο σχήμα και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Για τη σάλτσα: 
  • Σε πλατύ σκεύος βάζουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. 
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου να πάρουν 2-3 βράσεις, ρίχνοντας από πάνω τις ελιές.
Σερβίρονται ζεστά.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...