Παπρικάσι


Αυθεντική συνταγή από την Ήπειρο!

Υλικά
  • 2 κιλά χοιρινή σπάλα
  • 1 πιπεριά
  • 2 κουταλιές της σούπας μπούκοβο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
  • 5 κουταλιές της σούπας κόκκινη γλυκιά πάπρικα
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο σκόρδο
  • 3 ξερά φύλλα δάφνης
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
  • Σοτάρουμε στην κατσαρόλα στο λάδι το κρέας μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, δάφνη, κόκκινο γλυκό πιπέρι, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη, μπούκοβο και στο τέλος το σκόρδο.
  • To αφήνουμε να βράσει μια ώρα περίπου χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.
  • Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά, να πάρει μια βράση.
  • Προσθέτουμε τέλος την ψιλοκομμένη πιπεριά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...