Αυθεντική συνταγή από την Ήπειρο!
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινή σπάλα
- 1 πιπεριά
- 2 κουταλιές της σούπας μπούκοβο
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
- 5 κουταλιές της σούπας κόκκινη γλυκιά πάπρικα
- 4 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο σκόρδο
- 3 ξερά φύλλα δάφνης
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Λίγο αλάτι
- Σοτάρουμε στην κατσαρόλα στο λάδι το κρέας μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, δάφνη, κόκκινο γλυκό πιπέρι, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη, μπούκοβο και στο τέλος το σκόρδο.
- To αφήνουμε να βράσει μια ώρα περίπου χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.
- Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά, να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε τέλος την ψιλοκομμένη πιπεριά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.