Μελιτζάνες στο φούρνο


Απολαύστε τες με τυρί φέτα και ζεστό ψωμί.

Μια συνταγή για ένα εύκολο και πάντα ευπρόσδεκτο πιάτο. Απολαύστε τες με τυρί φέτα και ζεστό ψωμί.

Υλικά συνταγής
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια 1 εκ.
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Ζεσταίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Πλένετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε ολόκληρες στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου για 30-40 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  • Εν τω μεταξύ, κόβετε τις ντομάτες στα τέσσερα, αφαιρείτε τα σπόρια τους και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβετε το θυμάρι και το βασιλικό ή μαϊντανό και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Επίσης σε κυβάκια κόβετε και τα κρεμμύδια τα οποία σοτάρετε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε το πελτέ, ανακατεύετε, τις ντομάτες, το σκόρδο, το θυμάρι, το μισό βασιλικό ή μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν για 5 λ περίπου. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε προσεκτικά τη ψίχα της μελιτζάνας εσωτερικά, αφήνοντας περιθώριο 1/2 εκ. περίπου περιμετρικά μέσα από τη φλούδα. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς εσωτερικά τις μελιτζάνες.
  • Κόβετε τη ψίχα της μελιτζάνας σε μικρά κυβάκια, τα προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Γεμίζετε τις μελιτζάνες ισομερώς με το μείγμα, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο βασιλικό ή μαϊντανό και τις ψήνετε για άλλα 20 λ περίπου.
* Προαιρετικά 5 λ πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο προσθέστε λίγη θρυμματισμένη με τα χέρια σας φέτα.

sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...