Που πήγε το γέλιο σου χαρά μου;

0

Τα όνειρα σε περιμένουν.

Ποιο βάσανο μπήκε στα μάτια σου και δεν μπορεί να βγει;

Γιατί δεν το διώχνεις με ένα μου χαμόγελο;

Δεν θέλω να σε βλέπω να στεναχωριέσαι. Θέλω να βλέπω τα μάτια σου να γυαλίζουν από ευχαρίστηση. Να λάμπουν και να φωτίζεται ολόκληρο το πρόσωπο σου.

Το ξέρω πως έχεις όνειρα να κυνηγήσεις αλλά  επίσης  ξέρω πως η ζωή ήταν άδικη μαζί σου. Σε γονάτισε η κακούργα. Σου έδωσε πολλές λύπες και τώρα το αδιέξοδο είναι ο μόνος δρόμος που βλέπεις. Η αποτυχία είναι δεδομένη στα μάτια σου.

Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα χαρά μου. Το τέρας που βλέπεις τώρα να έρχεται στη ζωή σου μπορείς να το αλλάξεις.

Μπορείς να δώσεις άλλο όνομα στις φουρτούνες σου. Να τις ονομάσεις ευκαιρίες. Να τις βλέπεις ως  αλλαγές. Η επιτυχία δεν είναι μια ευθεία γραμμή στο δρόμο σου. Αντιθέτως, έχει πολλές καμπύλες. Άλλες είναι μεγάλες και άλλες είναι μικρές. Διαφέρουν στο μέγεθος και στη δομή τους. Αυτές οι καμπύλες έχουν αγκάθια μέσα τους. Είναι γεμάτες με τερατοανθρώπους  που προσπαθούν συνεχώς να σε διώξουν από τη πορεία σου. Προσπαθούν να αρπάξουν τις δυνάμεις σου και να σε κάνουν αδύναμη.

Μην τους πιστέψεις χαρά μου. Τους αποκαλούμε ονειροκλέφτες. Είναι γεμάτοι από εγωιστική και ζηλόφθονη ενεργεία. Ποτισμένοι με απωθημένα και κρυφούς πόθους. Θέλουν να σε τραβήξουν από τα όνειρα σου και να νοιώσουν δυνατοί προβάλλοντας τις αδυναμίες σου. Θέλουν να σε διώξουν από τη πορεία σου και να κλέψουν τα όνειρα σου. Αυτοί οι άνθρωποι μισούν τα όνειρα. Τα ξορκίζουν με τις λέξεις που χρησιμοποιούν. Σου προσάπτουν ευθύνες και βαραίνουν με το λόγο τους τη ψυχή σου. Η ανικανότητα σου είναι δεδομένη στα μάτια τους.

Μάθε σε παρακαλώ να τους γυρίζεις τη πλάτη και να φεύγεις μακριά τους.

Επίσης, θέλω  να θυμάσαι πως αυτές οι καμπύλες είναι γεμάτες με λάθη.

Τα δικά σου λάθη. Είναι βλέπεις απαραίτητα σκαλοπάτια για να μπορέσεις να φτάσεις στο δρόμο που επιθυμείς. Τα λάθη αυτά γεμίζουν με αγκάθια τη ψυχή σου και το σώμα σου.

Δυστυχώς όμως τα όνειρα δεν πραγματοποιούνται χωρίς τη παρουσία τους. Κάθε όνειρο περιβάλλεται από τοξικές ουσίες. Είναι γεμάτο από δάκρυα και στεναχώριες. Από πόνους  και κλάματα. Αυτά τα αγκάθια πρέπει να τα πατήσεις.  Πρέπει να μπουν στον οργανισμό σου και στη ψυχή σου. Χτίζουν το σθένος σου και δίνουν δυνάμεις στη ψυχή σου. Για αυτό  το λόγο λοιπόν δεν πρέπει να  τα φοβάσαι. Έρχονται  στο δρόμο σου για να σου δείξουν πως πολλοί επιθυμούν τα όνειρά σου και λίγοι είναι αυτοί που τελικά τα καταφέρνουν. Λίγοι είναι αυτοί που παραδέχονται τα λάθη τους και κάνουν επώδυνες αλλαγές για να φτάσουν στον προορισμό τους.  Λίγοι είναι αυτοί που θυσιάζουν τη καλοπέραση τους και δουλεύουν  για  τα όνειρα τους.

Για αυτό διώξε σε παρακαλώ το βάσανο που μπήκε στο μάτι σου και κοίτα το δρόμο μπροστά σου. Τα όνειρα σε περιμένουν.

Της Κικής Τσιντζόγλου
anapnoes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top