Ήσουν το πιο σωστό μου λάθος


ότι και να μας λένε οι γύρω μας όταν το μέσα μας μιλάει το ακούμε.

“Ποτέ δεν είναι λάθος να κάνεις το σωστό.”
Αυτή την πρόταση την άκουσα πρόσφατα σε μια ταινία που είδα.
Ήταν αυτή η φράση που με κράτησε για ώρα να την επεξεργάζομαι.
Ποτέ δεν είναι λάθος να κάνεις το σωστό. Οχτώ λέξεις γεμάτες νόημα. Γιατί κάποιες φορές τα σωστά τα δικά μας είναι λάθη για κάποιον άλλον ή και το αντίστροφο.
Μια λάθος σχέση με τον σωστό άνθρωπο, ένας λάθος άνθρωπος σε μια σωστή σχέση και πάει λέγοντας. Δεν θα μπορούσα ποτέ να απολογηθώ για όλα αυτά που έκανα σωστά κι ας αποδείχτηκαν λάθος. Βλέπεις ήταν δικά μου και την δική μου δεδομένη στιγμή για μένα ήταν τα σωστά.
Εκείνος ο άνθρωπος που γνώρισα, για τον περίγυρό μου τότε ήταν ο λάθος, για μένα όμως ήταν ότι πιο σωστό. Ότι κι αν έγινε στο τέλος δεν μετάνιωσα για τίποτα όπως κι αν ήρθαν τα πράγματα, ήταν το πιο σωστό μου λάθος.
Ήταν ο άνθρωπος μου, για καιρό, ήταν οι καλημέρες μου κι οι καληνύχτες μου, πώς θα μπορούσε ένας τέτοιος άνθρωπος να είναι λάθος όταν τα συναισθήματα μου όλα ήταν σωστά ;
Μπορεί τίποτα τελικά να μην κρατάει για πάντα αλλά τέτοια σωστά λάθη έρχονται για να υπενθυμίσουν την ύπαρξη μας ολόκληρη. Εξάλλου ότι και να μας λένε οι γύρω μας όταν το μέσα μας μιλάει το ακούμε.
Κι ας κάνουμε ξανά ωραία λάθη. Κι ας ερωτευτούμε ξανά λάθος ανθρώπους.
Όλα όσα θα έχουμε νιώσει θα είναι σωστά.

Της Μαρίας Χριστίνας Σωτήρου
anapnoes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...