Γαρίδες πικάντικες με σπαγγέτι και ντομάτες

0

τόσο εύκολο στη παρασκευή του, αλλά και τόσο υπέροχο στη γεύση του.

Ένα αγαπημένο θαλασσινό, οι γαρίδες μαγειρεμένες με τσίλι και σκόρδο για μια ανεπανάληπτη γευστική απόλαυση, μαζί με σπαγγέτι και μια απλή σάλτσα μόνο με ντομάτες. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γευστικότατο πιάτο. Ένα πιάτο τόσο απλό, τόσο εύκολο στη παρασκευή του, αλλά και τόσο υπέροχο στη γεύση του. Απολαύστε το!!!

Υλικά συνταγής
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (μπορείτε να αυξήσετε τη ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 20 γαρίδες μεσαίου μεγέθους (650 γρ. περίπου)
  • 6 μέτριες ώριμες ντομάτες, χωρίς τα σπόρια τους, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
Εκτέλεση συνταγής
  • Αφαιρείτε από τις γαρίδες το κεφάλι και το κέλυφος αφήνοντας μόνο την ουρίτσα τους. Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρείτε και το εντεράκι τους. Τις αφήνετε στην άκρη. [*]
  • Βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό που τα βράσατε, τα στραγγίζετε καλά και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τα βράσατε. Τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε το σκόρδο και το τσίλι και ανακατεύετε για 1 λ μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις τηγανίζετε για 2-3 λ ανακατεύοντας ή μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα. Τις αφαιρείτε από τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα.
  • Προσθέτετε στο τηγάνι 2-3 κ.σ. επιπλέον ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τις ντομάτες, το νερό που κρατήσατε (από τα βρασμένα μακαρόνια) και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 5 λ περίπου. [**]
  • Ξαναβάζετε τις γαρίδες στο τηγάνι, ρίχνετε αλάτι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 1 λ επιπλέον να ζεσταθούν οι γαρίδες μέχρι μέσα, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σερβίρετε το σπαγγέτι σε μπολ σερβιρίσματος απλώνετε από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα και σερβίρετε.
[*] Προαιρετικά, για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να βράσετε σε 1½ φλ. νερό τα κεφαλάκια και τα κελύφη που θα καθαρίσετε από τις γαρίδες, να τα στραγγίξετε και να χρησιμοποιήσετε το ζωμό τους αντί για το νερό που βράσατε τα μακαρόνια.

[**] Αν χρησιμοποιήσετε ντοματάκια κονκασέ αντί για φρέσκες ντομάτες, θα αυξήσετε το χρόνο βρασίματος σε 20-25 λ περίπου και το αντίστοιχο νερό που θα κρατήσετε από τα βρασμένα μακαρόνια σε 1 ½ φλ., ώστε να βράσει καλά η σάλτσα.

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top