Μια εύκολη συνταγή ένα σαγανάκι που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.
Ένα πεντανόστιμο, σαγανάκι με ψητές ντομάτες και φέτα. Μια πρόταση για να συνοδεύσετε το κυρίως πιάτο σας ή για ορεκτικό-μεζέ που μπορείτε να σερβίρετε με κρασί ή ουζάκι.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 4 ντομάτες μέτριου μεγέθους, κόκκινες, σφιχτές
- 200γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη (με πιρούνι) ή σε κομμάτια
- ρίγανη ή θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
- 1 πιπεριά πράσινη, σε φέτες (προαιρετικά)
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 οC.
- Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε δύο ατομικά σαγανάκια. Απλώνετε μέσα μία πρώτη στρώση από φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη.
- Μοιράζετε από πάνω τη φέτα θρυμματισμένη ή σε κομμάτια και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες ντομάτες που αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι επίσης.
- Σκορπίζετε από πάνω το σκόρδο. Αν χρησιμοποιήσετε, τώρα είναι η ώρα να μοιράσετε και τις ροδέλες της πιπεριάς. Πασπαλίζετε με ρίγανη και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
- Σκεπάζετε τα σαγανάκια με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10 λεπτά. Βγάζετε το αλουμινόχαρτί, αφαιρείτε το σκόρδο από το ταψί και ψήνετε για 10-15 λ ακόμα να “σωθούν” τα υγρά της ντομάτας.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας προαιρετικά με λίγο ξίδι μπαλσάμικο.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.