Πεντανόστιμα μπιφτέκια κεμπάπ


Συνοδέψτε τα με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα, πίτες για σουβλάκια και γιαούρτι.

Μια πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα και αφράτα μπιφτέκια κεμπάπ.

Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος [ή ανάμεικτος με αρνίσιο κιμά]
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 3 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/3 φλ. τσαγιού νερό
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Βάζετε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια / κεμπάπ και τα ζυμώνετε με το γάντζο του μίξερ για 10 λ περίπου, προσθέτοντας σταδιακά το νερό. 
  • Σκεπάζετε το μπόλ με το μείγμα, με μεμβράνη και τον βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες [για καλύτερο αποτέλεσμα και για 6-8 ώρες] να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
  • Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο και “ντύνετε” γύρω-γύρω σφιχτά, μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια, με το κιμά, δίνοντάς τους μακρόστενο σχήμα σαν λουκάνικο. 
  • Τα ψήνετε σε τηγάνι σχάρα ή τοστιέρα ή στο σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 10 λ από κάθε πλευρά.
  • Σερβίρετε τα μπιφτέκια/κεμπάπ ζεστά και τα συνοδεύετε με σαλάτα και πατάτες τηγανιτές ή με με πίτες για σουβλάκι και γιαούρτι.

sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...