Φετουτσίνι ραγού με μοσχαρίσιο κιμά


Ένα λαχταριστό πιάτο, πολύ εύκολο στη παρασκευή, πολύ νόστιμο στη γεύση του.

Μια συνταγή που σίγουρα θα απολαύσετε στο καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • 1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή 1 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικό φετουτσίνι
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού για γαρνίρισμα
  • τυρί επιλογής σας τριμμένο για πασπάλισμα (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, ξερή μυζήθρα)
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά 4 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κιμά, σπάζοντάς τον με πιρούνι ή ξύλινο κουτάλι, για 5 λ περίπου ή μέχρι να αλάξει χρώμα και γίνει καφέ.
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, και το σέλερι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για περίπου 3-5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνετε και το σκόρδο τη ρίγανη, το κόκκινο κρασί, το ζωμό κρέατος, τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε το κιμά για 3-4 λ.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε μέσα στο μείγμα κιμά το ζωμό λαχανικών, τα φετουτσίνι και 1-2 πρέζες αλάτι επιπλέον και βράζετε το ζυμαρικό σας για 20 περίπου για να είναι αλ τέντε. Φροντίστε να ανακατεύετε περιστασιακά το φαγητό. Αν θέλετε πιο πολύ βρασμένο το ζυμαρικό σας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, ίσως απαιτηθεί να προσθέσετε λίγο επιπλέον ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό.
  • Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού.
Καλή σας όρεξη.

sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...