Πανεύκολο σουφλέ τυριού με ψωμί του τόστ


ένα πρόχειρο, ελαφρύ δείπνο με μια πράσινη σαλάτα.

Αν σκέφτεστε ότι το σουφλέ είναι βέβαια πεντανόστιμο αλλά είναι μπελαλίδικο, δύσκολο και χρονοβόρο στη παρασκευή του, η συνταγή που σας δίνουμε να σας διαψεύσει πανηγυρικά. Φτιάξτε πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα ένα υπέροχο σουφλέ με αυγά, τυρί και ψωμί του τοστ και απολαύστε μαζί με τα παιδιά το απόλυτο πρωινό ή το τέλειο ορεκτικό ή και ένα πρόχειρο, ελαφρύ δείπνο με μια πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής
  • 4 αυγά
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, κομμένο στη μέση διαγώνια
  • 450 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ή λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. περίπου και ύψος τοιχωμάτων 8-10 εκ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, τη πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδας, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε ελαφρώς με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  • Στρώνετε στη βάση του ταψιού τα 4 μισά κομμάτια ψωμί του τόστ. Πασπαλίζετε από πάνω το 1/3 του τριμμένου τυριού και το περιχύνετε με το 1/3 του μείγματος αυγών. Επαναλαμβάνετε με δύο στρώσεις ακόμα, ψωμί του τόστ, τριμμένου τυριού και μείγμα αυγών ακολουθώντας την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με το τριμμένο τυρί.
  • Το αφήνετε 15 λ περίπου να απορροφήσει το ψωμί το μείγμα αυγών. Αν δεν βιάζεστε για πιο αφράτο αποτέλεσμα σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες ή ιδανικά για 1 ολόκληρο βράδυ. Αν πάλι βιάζεστε, πιέστε το σουφλέ ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού για να “ρουφήξει” το ψωμί το μείγμα αυγού.
  • Ψήνετε το σουφλέ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε να “σταθεί” για 5 λ και το σερβίρετε.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...