Μπιφτέκια μελιτζάνας με τυρί φέτα στο τηγάνι


Υπέροχα μπιφτέκια τηγανιτά με ζουμερές μελιτζάνες, μυρωδικά βότανα και τυρί φέτα.

Μια συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών που σίγουρα θα απολαύσετε σαν ορεκτικό ή σαν πρόχειρο γεύμα ή δείπνο με μεγάλη πράσινη ή Ελληνική χωριάτικη σαλάτα.

Υλικά συνταγής
  • 550 γρ. μελιτζάνες
  • 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
  • 1 κρεμμυδάκι πράσινο, κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • αλάτι, πιπέρι
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C στις αντιστάσεις ή στους 180 ° C στον αέρα. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. 
  • Πλένετε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζετε, τις τοποθετείτε στο ταψί και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, γυρίζοντάς τες ανά διαστήματα απ” όλες τις πλευρές, για 45 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά μέχρι μέσα. Τις αφαιρείτε από το φούρνο.
  • Μόλις χλιαρύνουν καλά οι μελιτζάνες τις κόβετε κάθετα στη μέση και τις στύβετε με τα χέρια σας για να βγάλουν τα πολλά υγρά τους. 
  • Μετά τις τοποθετείτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας με τη ψίχα προς τα κάτω και τις πιέζετε ελαφρώς να στραγγίξουν περισσότερα υγρά.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, αφαιρείτε τη πέτσα από τη μελιτζάνα, μεταφέρετε τη ψίχα σε ένα ξύλο κοπής και τη ψιλοκόβετε σε μικρά κομματάκια. 
  • Ρίχνετε τα κομματάκια σε μπολ, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη τριμμένη φρυγανιά, το αλεύρι, το θρυμματισμένο τυρί φέτα, το κρεμμυδάκι, το βασιλικό και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν ισομερώς.
  • Πλάθετε το μείγμα σε 8 μπιφτέκια και τα τηγανίζετε, σε παρτίδες, σε ζεστό σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά για 2-3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά και ψηθούν μέχρι μέσα. 
  • Τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...