Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης


Στάθης Ψάλτης... 27/2/1951 - 21/4/2017

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και τελείωσε τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη (γεν. 1973).


Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια. Έχει παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.


Έχουν μείνει αξέχαστες πολλές ατάκες από ταινίες του, όπως «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!»

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.


Φιλμογραφία:

Έτος         Ταινία Ρόλος

1990       Ο εραστής Στάθης Μπιρμπιτσόλης
1989       Απαγωγή στα τυφλά Στάθης Καραπίδας
1989       Και δειλός και τολμηρός Μάρκος Τρέμουλας
1989       Ο πανταχού παρών Λάζαρος Λαζάρου
1989       Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα Στάθης Ξετρύπης
1989       Τρελάδικο πολυτελείας Στάθης Ξετρύπης
1988       Ο καβαλάρης των F.M. Stereo Στάθης Παπαστάθης
1988       Ακαταμάχητος πιλότος Αλέξης Τόμπρας
1988       Ένας αλλά Λέων Στάθης Φρουτάκης


1988      Ξενοδοχείο Kastri Τιμόλαος Χατζητιμολάου
1988      Ο μεγάλος παραμυθάς Χαρίλαος Καραπαύλος
1987      Οι κυβερνήσεις πέφτουνε... αλλά ο Ψάλτης μένει Κάλχας / (υπεύθυνος) / Μάρκος / «αλεξιπτωτιστής» / Μήτσος
1986      Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν Στάθης Τιμόπουλος
1986      Ράκος Νο14 και ο πρώτος μπουνάκιας Ηρακλής Σπίνος
1986      Ψηλός λιγνός και ψεύταρος Πίπης Παρλαπίπας
1985      Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω Μιχάλης Βίδας
1985      Ο ταξιτζής μας Άλκης (τηλεοπτική σειρά)


1984     Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ Στάθης
1984     Μάντεψε τι κάνω τα βράδια Κοσμάς Παπακοσμάς
1983     Καμικάζι αγάπη μου Στάθης Σγουρός
1983     Πέστα βρωμόστομε Στάθης Χρυσοστόμου / πατέρας Στάθη / μητέρα Στάθη / παππούς Στάθη (στο κάδρο)
1982     Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές) Στάθης Κουμπάρης
1982     Και ο Πρώτος Ματάκιας Σίμος Αυτιάς
1982     Τα σαΐνια Σίσυφος


1981     Είσαι στην ΕΟΚ... μάθε για την ΕΟΚ Τηλεπαρουσιάστρια
1981     Πάμε γιά καφέ;! «Τσίμπλας»
1981     Τα καμάκια Ορφέας
1981     Τροχονόμος Βαρβάρα Αχιλλέας Ταλαίπωρος / Βαρβάρα Ταλαίπωρου / πατέρας Ταλαίπωρος
1980     Γεύση απο Ελλάδα Συνταξιούχος
1980     Ο Κώτσος στην ΕΟΚ Απόψηλος, υπάλληλος Δήμου


1980     Ο παρθενοκυνηγός Μάνος Μπιλάλης
1980     Ο ποδόγυρος Ηρακλής
1979     Οι φανταρίνες Ανθυπασπιστής-εκπαιδευτής
1979     Τα παιδιά της πιάτσας Τηλέμαχος
1972     Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα Κοσμηματοπώλης


Συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές 

Έτος       Τίτλος σειράς Κανάλι

2006     Αν μ'αγαπάς ALPHA
1994     Καλημέρα Ζωή ΑΝΤ1
1993     Τμήμα ηθών ΑΝΤ1
1980     Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα ΕΡΤ
1979     Ο Συμβολαιογράφος ΕΡΤ
1978     Η τύχη της Μαρούλας ΕΡΤ
1973     Οι έμποροι των εθνών ΕΙΡΤ

Θεατρικές παραστάσεις

Έτος            Τίτλος Είδος

2015-2016    Δεν έχουν Τσίπρα πάνω τους Επιθεώρηση
2013            Μέρκελ έτοιμη για φόλα Επιθεώρηση
2012            Γομάρια με σαμάρια της Βουλής μας τα καμάρια Επιθεώρηση
2011            Μας πήρανε τα σώβρακα ζητάνε και τα ρέστα Επιθεώρηση
2010            Πού πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό; Επιθεώρηση
2009            Και ξανά... ΠΑΣΟΚολλητό Επιθεώρηση
2007            Νου Δού η άσχημη Επιθεώρηση
2007            Το μαντολίνο του ναυαγού Σημίτη Επιθεώρηση
2006            Τα παπα...τσουνάμια Επιθεώρηση
2005            Τα θέλει ο Κολοτράβας μας Επιθεώρηση
2002            Παπουτσωμένη Ντόρα Επιθεώρηση
2006            Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες Επιθεώρηση
2005            Κότες Επιθεώρηση
2002            Άρμεγε Ευρώ και κούρευε συντάξεις Επιθεώρηση


1998-1999     Πινόκιο Επιθεώρηση
1998             Έλληνες είστε και φαίνεστε Επιθεώρηση
1996             Εμπρός προς τα πίσω Επιθεώρηση
1995             Καυκαλήθρες και Τσιτσιραύλα Επιθεώρηση
1994             Βάτραχοι Αρχαία κωμωδία
1993             Αγαπάς τη Γελάδα, απόδειξη Επιθεώρηση
1987             Καμπαρέ Ελλάς Επιθεώρηση



Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...