Κολοκυθοκεφτέδες


Απλοί αλλά γευστικότατοι κολοκυθοκεφτέδες.

Μια συνταγή για ένα αγαπητό και πάντα ευπρόσδεκτο ορεκτικό ή μεζέ.

Υλικά συνταγής
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένα μεγάλα κολοκύθια [13 εκ. περίπου το ένα]
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη [προαιρετικά]
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
  • Βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
  • Ζεσταίνετε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε, 2 κ.σ. από το μείγμα.
  • Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα και τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λ από κάθε πλευρά. 
  • Τους βγάζετε από το τηγάνι και τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
  • Τους σερβίρετε ζεστούς.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...