Μοσχαράκι με πατάτες σε σάλτσα μουστάρδας


Απολαύστε το στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας.

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, με πατάτες και σάλτσα μουστάρδας, σιγοβρασμένο στη κατσαρόλα.

Υλικά συνταγής
  • 2 1/2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ελιά ή σπάλα) κομμένο σε κομμάτια 4 εκ.
  • 4 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα κατά προτίμηση Dijon
  • 1 κ.σ. horseradish κρέμα-σος
  • 500 ml ζωμό βοδινού
  • 1 κιλό πατάτες baby κομμένες στη μέση
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
  • Τοποθετείτε το αλεύρι σε μια πλαστική σακούλα. Κόβετε το κρέας σε κομμάτια 4 εκ., τα βάζετε στη σακούλα με το αλεύρι, τη κλείνετε αεροστεγώς και την ανακινείτε καλά μέχρι να καλυφθεί το κρέας με το αλεύρι.
  • Ζεσταίνετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το μισό κρέας για 2 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε σε πιατέλα και επαναλαμβάνετε τη ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο κρέας. Το μεταφέρετε και αυτό στη πιατέλα.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 2 λ περίπου ή μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ ακόμα.
  • Προσθέτετε στη κατσαρόλα τη μουστάρδα, το horseradish, ανακατεύετε, ρίχνετε και το ζωμό και μόλις ζεσταθεί (σε 2-3 λ περίπου), προσθέτετε και το κρέας. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 30λ.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...