Κανελόνια με κιμά

0

λαχταριστό και χορταστικό φαγητό, αγαπημένο από όλη την οικογένεια…

Υλικά συνταγής
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ξερά (τριμμένα)
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 3 κ.σ. κοφτές ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο (μαργαρίνη)
Εκτέλεση συνταγής
  • Ζεσταίνουμε λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το 1 κρεμμύδι και τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς να μη σβολιάσει. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κιμά να σιγοβράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του.
  • Κατεβάζουμε το κιμά από τη φωτιά, και μόλις μισοκρυώσει, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, τα αυγά χτυπημένα, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη φρυγανιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  • Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε και τη σάλτσα ντομάτας. Τσιγαρίζουμε σε λάδι το δεύτερο κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, 1 κ.σ. ντοματοπελτέ λίγη ζάχαρη, 1-2 κ.σ. βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
  • Βουτυρώνουμε με 1 κ.σ. βούτυρο ένα πυρέξ διαστάσεων 24 Χ 38 εκ. περίπου και καλύπτουμε τη βάση με το 1/3 της έτοιμης σάλτσας.
  • Με ένα μικρό κουταλάκι, γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα βάζουμε στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 190 βαθμούς για 25-30 λ περίπου. [Μπορείτε να τα αφήσετε και 20 λ ανάλογα πόσο “αλ τέντε” θέλετε το ζυμαρικό].
  • Ξεσκεπάζουμε από το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί. 
  • Σερβίρουμε τα κανελόνια μας ζεστά.
sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top