Χορτόπιτα νηστίσιμη

0

Με ανάμεικτα χόρτα εποχής και διάφορα μυρωδικά για μια απίστευτη γεύση.

Υλικά συνταγής
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 1 κιλό ανάμεικτα χόρτα εποχής (ραδίκια, σέσκουλα, σπανάκι, λάπαθα)
  • 2 μέτρια πράσα ψιλοκομμένα
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 ματσάκια άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες ή μυρώνια
  • 3-4 κ.σ. σιμιγδάλι ή φρυγανιά τριμμένη
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο [για τη πίτα και άλειμμα φύλλων]
  • χονδρό αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Πλένετε, ψιλοκόβετε και στραγγίζετε όλα τα λαχανικά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς και λαδώνετε καλά ένα ρηχό ταψί 40 εκ.
  • Βάζετε όλα τα ψιλοκομμένα χορταρικά σε μεγάλο ταψί, τα αλατίζετε με χονδρό αλάτι και τα “ζυμώνετε” καλά με τα χέρια σας να μαλακώσουν, να βγάλουν τα υγρά τους και να μειωθεί η γέμιση στο μισό.
  • Μετά από 10 λ τα στραγγίζετε από τα υγρά και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο, πιπέρι, τη φρυγανιά ή το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Στρώνετε στο ταψί 3 φύλλα, λαδωμένα ένα ένα. Προσθέτετε από πάνω ένα 4 φύλο “τσαλακωμένο” και απλώνετε ισομερώς από πάνω τη γέμιση. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, το πρώτα ελαφρώς “τσαλακωμένο” και τα υπόλοιπα κανονικά, λαδωμένα ένα ένα.
  • Χαράζετε τη πίτα σε κομμάτια, την αλείφετε με νερό και λίγο λάδι και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Το φύλλο πρέπει να ροδίσει καλά στην επιφάνεια και να γίνει τραγανή και να “ξεκολλάει” από το ταψί.
sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top