Αλήθειες που έμαθα αφού έμεινα μόνος μου

0

να δοκιμάζεις τς δυνάμεις σου ως ανεξάρτητος.

Στην Ελλάδα του σήμερα όλο και περισσότεροι νέοι γυρίζουν στο πατρικό τους, υπό το βάρος των εξόδων και των συνεχών μειώσεων στους μισθούς. Η φυσική ροή των πραγμάτων όμως επιβάλλει αφού αρχίζεις να εργάζεσαι, να φεύγεις από την οικογενειακή εστία, και να δοκιμάζεις τς δυνάμεις σου ως ανεξάρτητος.

Υπάρχουν όμως πράγματα, που μεγαλώνοντας τα θεώρησες δεδομένα αλλά όταν θα μείνεις μόνος, θα μάθεις πως δεν είναι.

Οι δουλειές του σπιτιού είναι δύσκολες και χρονοβόρες. Ειδικά όταν δεν γίνονται συχνά, ο χρόνος για να συνεφέρεις ένα σπίτι πολλαπλασιάζεται σαν μικρόβιο. Επίσης θα μάθεις, ότι κάποιες δουλειές συνδυάζονται αναγκαστικά, δεν σφουγγαρίζεις αν δεν σκουπίσεις, δεν πλένεις ρούχα αν δεν σκοπεύεις να τα απλώσεις, δεν απλώνεις αν δεν σκοπεύεις να τα μαζέψεις.


Τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 9, και έχουν πάντα ουρά στα ταμεία. Πόσες φορές άνοιξες το ψυγείο στο πατρικό σου και είχες μπροστά σου άπειρες επιλογές για να γιατρέψεις τη πείνα σου; Στο δικό σου σπίτι ξέχνα αυτή την εικόνα. Εάν δεν πας εσύ σούπερ μάρκετ, το ψυγείο δεν γεμίζει μόνο του, και επίσης πρέπει να ξέρεις ότι είναι πάντα γεμάτα από ανθρώπους που δεν βιάζονται.


Τα γιαούρτια λήγουν γρηγορότερα από όσο πιστεύεις. Πόσες φορές πάνω σε ξεσπάσματα περί υγιεινής διατροφής, αγόρασες γιαούρτια, τα οποία μετά πέταξες γιατί είχαν απλά λήξει; Πρίν τα αγοράσεις κοίταξε την ημερομηνία λήξης γιατί στα ράφια τοποθετούνται μπροστά αυτά που λήγουν σύντομα.

Οι λογαριασμοί είναι πάντα έκπληξη, 9 στις 10 είναι πάντα δυσάρεστη. Πληρώνεσαι από τη δουλειά σου και κάθε φορά το νούμερο στο λογαριασμό σου είναι το ίδιο. Κάτι τέτοιο δεν θα ζήσεις ποτέ όταν ανοίγεις ραβασάκι από τις Δέκο. Ποιο εύκολα πετυχαίνω νούμερο στο τζόκερ, παρά πόσο θα πληρώσω για φυσικό αέριο και ΔΕΗ.


Τα μανταλάκια αφήνουν σημάδια στα ρούχα, για αυτό τα βάζεις χαμηλά .

Ο διαχειριστής είναι η εφορία της πολυκατοικίας σου. Επίσης θα ανακαλύψεις ότι το συνεργείο καθαρισμού δεν σε συμπαθεί γιατί δεν φτάνει ποτέ στο διαμέρισμα σου. Μην το πάρεις προσωπικά σπάνια φτάνουν μέχρι τη πόρτα των διαμερισμάτων.

Τα φυλλάδια των delivery μένουν εκεί στο χαλάκι της εξώπορτας αν δεν τα μαζέψεις. Τώρα καταλαβαίνεις γιατί γέμισαν οι πολυκατοικίες με ''Δεν δεχόμαστε διαφημιστικά φυλλάδια''

Το κρέας, η φέτα, και τα απορρυπαντικά είναι ακριβά. Επειδή η μαμά σου έλεγε « θέλεις να σου κάνω μια μπριζόλα αγόρι μου; » μη νομίζεις ότι με τα χρήματα που θα σου μένουν μετά τους λογαριασμούς, δεν θα καταλήξεις σύντομα λάτρης των οσπρίων.

Τα ποτήρια σπάνε εύκολα. Τη πρώτη φορά που θα σταθείς μπροστά από μια στοίβα με άπλυτα πιάτα και ποτήρια, θα καταλάβεις ότι τα ποτήρια γλιστράνε και είναι ευαίσθητα. Σύντομα η εξάδα θα γίνει παρελθόν και τα διαφορετικά ποτήρια συνήθεια.

Τελευταίο που έμαθα αφού έμεινα μόνος, είναι ότι η οικογένεια είναι το ωραιότερο πράγμα που θα έχεις στη ζωή σου, θα σου λείπει για αυτό φρόντισε να τους δείξεις πόσα τους χρωστάς.

E-Radio>
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top