Λαχταριστό, παραδοσιακό πιάτο.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για 4-6 άτομα
- 1 πακέτο χυλοπίτες
- 3/4 του κιλού κομμένα χωριάτικα λουκάνικα
- 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 2 πράσινες πιπεριές σε κομματάκια
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- Τηγανίζουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το αλατοπίπερο, τα ντοματάκια, τις χυλοπίτες και 2 ποτήρια νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα λουκάνικα με τη σάλσα που έβρασε σε ένα πυρέξ μαζί με τρία ποτήρια νερό.
- Αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και μόλις αρχίσει η σάλτσα να βράζει ρίχνουμε και τις χυλοπίτες και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς. Ανακατεύουμε και μόλις είανι έτοιμο πασπαλίζουμε με τυρί.
sidagi
