Αμυγδαλωτά μπισκότα


Αφράτα και μυρωδάτα παραδοσιακά μπισκότα με γεύση αμύγδαλου.

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 3 φλιτζάνια θρυμματισμένα ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ , ανακατέψτε μαζί την θρυμματισμένη αμυγδαλόψιχα , τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα αμύγδαλου .
  • Προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία ζύμη.
  • Στη συνέχεια με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνετε τη ζύμη και πλάθετε σε μπισκότα σε σχήμα μισοφέγγαρου.
  • Τοποθετείτε στη λαδόκολλα και πασπαλίζετε με αμύγδαλο φιλέ.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10 -15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...